Un român de 35 de ani s-a spânzurat într-o închisoare din Franța. "Sunt condiții extrem de grele. 3 oameni înghesuiți în 9 metri pătrați"

Liviu Ludovic |
Data actualizării: | Data publicării:

Un român în vârstă de 35 de ani s-a spânzurat într-o închisoare de lângă Bordeaux, Franța. Cazul românului este al doilea de acest fel în mai puțin de o săptămână, iar sindicatele anunță ca motivul ar putea fi condițiile de viață din închisoare.

Un deținut român, în vârstă de 35 de ani, s-a spânzurat marți, 10 mai, în penitenciarul Gradignan de lângă Bordeaux. Potrivit publicației locale France 3, este a doua sinucidere în mai puțin de o săptămână, iar sindicatele denunță condițiile de viață din această unitate, mai ales supraaglomerarea, care este de 230% pentru secția de bărbați și 160% pentru cea de femei.

Românul s-a spânzurat în timp ce era în izolare

 

Potrivit sursei citate, victima s-a spânzurat în timp ce se afla în izolare, scăpând de supravegherea gardienilor. Deținutul decedat se afla în arest preventiv la Gradignan din 18 aprilie, așteptând judecata.

"Ne confruntăm cu o lipsă acută de personal, pe lângă supraaglomerarea penitenciarului care nu încetează să crească", a declarat France 3 Hubert Gratraud, secretarul local FO al penitenciarului din Gradignan. 

Sinuciderea deținutului român ar putea avea legătură cu condițiile grele de viață din închisoare. O anchetă pentru stabilirea cauzelor morții este deschisă parchetului din Bordeaux.

Bărbatul se aflat sub cercetare judiciară pentru mai multe fapte comise pe 17 aprilie. Astfel românul era acuzat de "tentativă de omor, violență agravată, urmată de incapacitate totală de muncă de mai mult de 8 zile, conducere sub influența substanțelor narcotice". 

 3 oameni înghesuiți în 9 metri pătrați

 

Tânărul fusese plasat în izolare din cauza comportamentului problematic în detenție și a făcut obiectul unei atenții speciale din partea personalului închisorii.

Xavier Denecker este președintele secției ANVP Bordeaux, asociația națională a vizitatorilor închisorii. De opt ani vizitează deținuții din închisoarea Gradignan și a remarcat deteriorarea condițiilor de detenție.

"Într-adevăr, există o deteriorare legată de situația de supraaglomerare a penitenciarului. Situația actuală este foarte grea, deoarece multe celule sunt ocupate de trei persoane. O celulă are 9 metri pătrați cu mobilier, deci spațiul pentru viață este microscopic. Acolo sunt saltele pe jos, adică deţinuţii nici nu au posibilitatea să stea pe pat în timpul zilei", deplânge preşedintele ANVP .

"Condițiile sunt extrem de grele", concluzionează președintele ANVP.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel