Un român, căutat în toată Europa pentru tâlhărie și pentru că și-a agresat mătușa, arestat după trei ani, în Italia

Alexandra Curtache |
Data publicării:
Italia. Un român cu mandat european de arestare a fost arestat după trei ani de căutare / Sursa - Pexels
Italia. Un român cu mandat european de arestare a fost arestat după trei ani de căutare / Sursa - Pexels

Autoritățile italiene au efectuat o arestare importantă în localitatea Vergato, mai exact a unui bărbat de naționalitate română care avea emisepe numele său două mandate europene de arestare.

În după-amiaza zilei de vineri, 9 februarie, carabinierii din cadrul Companiei Vergato au reușit să captureze un bărbat de 37 de ani, originar din România, care era căutat prin intermediul unui mandat european de arestare de câțiva ani de zile.

Potrivit informațiilor furnizate de autorități, bărbatul în cauză, fără ocupație oficială, locuia într-un apartament alături de o altă persoană, care era de asemenea condamnată pentru infracțiuni anterioare. Mandatul european de arestare fusese emis anterior pe numele său, după ce a fost complice într-un caz de tâlhărie, comis în România. Bărbatul a fost condamnat la 1 an și 8 luni de închisoare pentru acest fapt, conform presei străine.

 

Românul era cutat pentru vătămare corporală agravată

 

De data aceasta, carabinierii au intervenit pentru a pune în aplicare un alt mandat european de arestare, emis tot de autoritățile judiciare române. Motivul arestării este legat de acuzații de violență privată și vătămare corporală agravată, fapte comise de către bărbat în România în cursul anului 2021. Concret, acesta este acuzat de agresiuni asupra mătușii sale, iar pedeapsa stabilită de instanța română este de 2 ani și 7 luni de închisoare.

Operațiunea de arestare s-a desfășurat fără incidente majore, iar bărbatul a fost condus la închisoarea din Bologna, conform indicațiilor autorităților judiciare. El urmează să fie prezentat instanței pentru a face față acuzațiilor care i se aduc conform mandatului european de arestare.

Arestarea acestui individ reprezintă o etapă importantă în aplicarea legii și în procesul de cooperare internațională în combaterea criminalității. Autoritățile române și cele italiene continuă să colaboreze strâns pentru identificarea și capturarea persoanelor căutate pentru comiterea infracțiunilor, asigurând astfel aplicarea justiției și protejarea drepturilor cetățenilor.

 

------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din ITALIA, puteți intra pe grupurile de WhatsApp al cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri: 

-> https://chat.whatsapp.com/DIfmKOQTNNO5InDDSWwifG 

-> https://chat.whatsapp.com/JCB7XM4tEl08V1iMcc9g8N 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel