Un ROMÂN ales în fruntea unei instituţii europene de prestigiu. Ludovic Orban: "O veste bună! Ne va face cinste!"

Andreea Cosma |
Data publicării:

Premierul Ludovic Orban l-a felicitat pe Cosmin Boiangiu, care a fost ales în funcţia de director al Autorităţii Europene a Muncii, menţionând că această realizare este datorată şi eforturilor pe care le face Guvernul pentru a asigura o percepţie cât mai bună a României şi un rol cât mai important în funcţionarea instituţiilor europene.

"Mai am o veste bună. Cosmin Boiangiu, adjunctul reprezentantului permanent al României la UE, a câştigat competiţia pentru o poziţie importantă de conducere la nivel european, funcţia de director al Autorităţii Europene a Muncii, într-o competiţie cu alţi trei candidaţi reprezentând ţări importate - Spania, Polonia, Finlanda", a afirmat Orban.

 

Ludovic Orban: "Ne va face cinste"

 

El a spus că acest succes se datorează şi eforturilor Guvernului.

"Aş putea spune şi eu cu modestie, este şi datorită eforturilor pe care le face guvernul nostru pentru a asigura relaţii cât mai bune la nivel european şi o percepţie cât mai bună a României şi un rol cât mai important în funcţionarea instituţiilor europene. Îl felicit pe Cosmin Boiangiu, sunt convins că ne va face cinste în funcţia de director al Agenţiei Europene pentru Muncă", a adăugat Orban.

Ministrul de externe, Bogdan Aurescu, a afirmat că "a fost un efort dens şi intens, care s-a desfăşurat în ultima perioadă, prin demersuri politico-diplomatice realizate la nivelul capitalelor din statele membre, la nivelul conducerii MAE".

"Au fost patru runde de vot care s-au desfăşurat astăzi în cadrul Comitetului director al Autorităţii Europene pentru Muncă. Într-un final, domnul Boiangiu a câştigat această funcţie cu 25 de voturi la 4, fiind validat practic de o largă majoritate a reprezentanţilor Comitetului director, ceea ce reprezintă un succes deosebit pentru România, pentru diplomaţia românească, ceea ce este şi o dovadă a aprecierii de care se bucură expertiza şi reprezentanţii României la nivelul UE", a adăugat Aurescu.

O reacţie a avut şi secretarul de stat în Departamentul pentru Românii de Pretutindeni, Ovidiu Burduşa:

"România a câștigat o funcție importantă de conducere la nivel european prin alegerea diplomatului Cosmin Boiangiu în funcția de director executiv al Autorității Europene a Muncii. Această structură europeană are ca scop îmbunătăţirea cooperării transfrontaliere și asigurarea liberei circulații a lucrătorilor şi libertatea de a presta servicii în cadrul UE prin respectarea legislației și a drepturilor muncitorilor".

 

Un român în fruntea unei instituţii europene



Cosmin Boiangiu a fost ales în fruntea Autorităţii Europene a Muncii.

Autoritatea Europeană a Muncii este o nouă structură permanentă a Uniunii Europene. Potrivit site-ului Consiliului European, unul dintre scopurile autorităţii este de a îmbunătăţi cooperarea transfrontalieră, pentru a asigura libera circulaţie a lucrătorilor şi libertatea de a presta servicii în cadrul UE.

Principalele funcţii ale acestui organism sunt: facilitarea accesului la informaţii privind drepturile şi obligaţiile existente în cazuri de mobilitate transfrontalieră pentru lucrători, angajatori şi administraţiile naţionale; sprijinirea coordonării dintre statele membre în asigurarea respectării transfrontaliere a legislaţiei relevante a UE, inclusiv prin facilitarea inspecţiilor comune şi concertate; sprijinirea cooperării dintre statele membre în efortul de combatere a muncii nedeclarate; sprijinirea autorităţilor statelor membre în soluţionarea litigiilor transfrontaliere.

Autoritatea are un consiliu şi un director executiv.

Cosmin Boiangiu este diplomat şi din 2016 este adjunct al Reprezentantului Permanent al României la Uniunea Europeană. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel