Un român a păcălit statul irlandez și a luat zeci de MII de euro, ajutoare anti-COVID

Liviu Ludovic |
Data actualizării: | Data publicării:

Un român în vârstă de 30 de ani a fost reținut de autoritățile din Irlanda, după ce a încasat ilegal ajutoare anti-COVID în valoare de peste 50.000 de euro. 

Presa din Irlanda scrie despre cazul unui român care a încasat ajutoare necuvenite de la stat în valoare de 56.000 de euro. Tânărul a fost reținut, fiind acuzat că a solicitat ilegal ajutoare anti-COVID, scrie publicația extra.ie.

Românul a fost arestat în apropiere de blocul din Dublin în care locuia. Totodată, oamenii legii au confiscat mai multe documente și laptopul folosit în plănuirea escrocheriei.

Guvernul din Irlanda oferă ajutoare sociale pentru cei care au rămas fără joburi din cauza pandemiei

 

Potrivit sursei citate, autoritățile irlandeze oferă un ajutor social în valoare de 350 de euro pe săptămână celor care au rămas fără loc de muncă din cauza pandemiei de coronavirus.

Tânărul și-a dat seama că autoritățile pot fi păcălite și că poate să facă bani frumoși. Astfel, el a folosit numerele de serviciu public personal ale unor români care nu mai lucrau în Irlanda, dar și cele ale unor colegi de serviciu pentru a solicita ajutoare în numele lor.

Astfel, românul a ajuns să încaseze câte 25 de ajutoare anti-COVID în fiecare săptămână. Suma la care a ajuns este de aproximativ 56.000 de euro. Zilele trecute, însă, oamenii legii au intervenit și i-au stricat planul.

Autoritățile irlandeze au recunoscut că cel puțin 10% dintre solicitările pentru ajutorul social au fost ilegale. Până în prezent, au fost demascate 250 de persoane care au fraudat statul în acest mod. Totodată, funcționarii publici au fost instruiți să verifice mai bine cererile pentru obținerea ajutorului anti-COVID.

roman frauda irlanda

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel