Un român a încercat să treacă granița cu un microbuz căutat de autoritățile din Germania: "Nu știam că este furat!"

Echipa Stiri Diaspora |
Data publicării:
Foto Ilustrativ
Foto Ilustrativ

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Calafat au descoperit și indisponibilizat, până la finalizarea cercetărilor, un microbuz semnalat ca furat, alerta fiind introdusă de către autorităţile din Gemania. 

Incidentul s-a petrecut sâmbătă, 27 august, în jurul orei 16.40, în Punctul de Trecere a Frontierei Calafat, atunci când s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control, pe sensul de ieșire din țară, un cetăţean român, în vârstă de 56 de ani. Acesta conducea un microbuz înmatriculat în Germania. 

Cu ocazia efectuării formalităţilor de control, polițiștii de frontieră au constatat faptul că microbuzul, marca Mercedes Sprinter, an de fabricație 2019, se află în atenția autorităților din Germania, figurând ca bun căutat pentru confiscare, din data de 12.08.2022.

Şoferul autoturismului a declarat poliţiştilor că nu știa că vehiculul este furat.

Bunul sus-menționat, estimat la o valoare de 100.000 lei, a fost indisponibilizat la sediul unității până la finalizarea cercetărilor.

A fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracţiunii de „tăinuire”  la infracțiunea de furt, faptă prevăzută de art. 270, alin. 1 din Codul Penal, raportat la art. 228 din Codul Penal.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel