Instrumente muzicale de sute de mii de euro, furate de un român din Austria și Elveția: L-au arestat, dar a EVADAT

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Un cetățean român din huși, județul Vaslui, va fi extrădat în Austria, unde este acuzat pentru furt de instrumente muzicale în valoare de aproape 300.000 de euro.

Judecătorii Curţii de Apel Iaşi au decis, recent, extrădarea în Austria a unui român originar din judeţul Vaslui. V.R. Ţocu este acuzat de autorităţile austriece de furt în formă agravantă. EL ar fi sustras mai multe instrumente muzicale valoroase, din magazine de specialitate. Suma obiectelor depășește 265.000 de euro. 

În mandatul european, anchetatorii susţin că individul este suspect principal în comiterea a două furturi din magazine de instrumente muzicale din Austria. În dosar sunt menționate alte două furturi similare ce ar fi fost comise de Ţocu şi în Elveţia.

Prezent în faţa instanţei de la Iaşi, lui Ţocu i s-au adus la cunoştinţă acuzaţiilor procurorilor Parchetului din Feldkirch, însă, aceasta s-a prevalat de „dreptul la tăcere” cu privire la conţinutul mandatului european de arestare. A declarat judecătorilor că este de acord sa fie predat autorităţilor austriece.

 Autorităţile austriece precizează de asemenea că, după jafurile comise de român în Elveţia, în anul 2018, acesta a fost reţinut. Cu toate acestea, el a reuşit cumva să evadeze din arest.
 
Autorul faptei ajuns in centrul atenţiei încă din 2009, când a orchestrat un jaf de proporţii la un bâlci din Adjud, furând de la o grupare rivală 300.000 de euro, notează Adevărul.ro Atunci, Ţocu a atacat rivalii săi care deţin afaceri cu carusele, furându-le din rulotă peste un milion de lei. El ar conduce gruparea ”Ryo” de la Huşi, care de-a lungul anilor a fost implicată în mai multe scandaluri. 
 
„Cetăţeanul roman Rio Vasilică Ţocu este suspect de comiterea infracţiunii de furt deosebit de grav prin efracţie, în perioada 14.04.2019, ora 13.30 şi 15.04.2019, ora 7.50 când a spart cu o unealtă necunoscută uşa magazinului de muzică Hinterreger GmBH din Wolfurt, prin îndepărtarea rozetei de la cilindrul de închidere şi ruperea cilindrului de blocare. Adeschis uşile de legătura ale magazinului în acelaşi mod, a pătruns în magazin şi a luat cinci flauturi, nouă clarinete, zece soxofoane, opt trompete, cinci cornuri şi doua naiuri, în valoare totala de 121.175,60 euro”, se menţionează în mandatul de arestare.
 
El mai este suspectat că pe 16 iunie 2018, în jurul orei 4.00, în Blasmusik - Center din Gossau, a pătruns prin efracţie şi a furat de acolo diverse instrumente muzicale în valoare de 27.440 franci elveţieni, iar în perioada cuprinsa 1-3 iulie 2018, a urcat cu ajutorul unei scări în casa de muzică Top Musik din Villeneuve, de unde a sustras diverse instrumente muzicale în valoare de aproximativ 139.238 franci elveţieni.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel