Un primar român le-a pus gând rău cerșetorilor. Au pornit la "vânătoare"

Narcis Popa |
Data publicării:

Un primar din România s-a săturat de cerșetori și a inițiat o amplă campanie de identificare și sancționare a lor. 

- Primarul municipiului Piatra-Neamţ, Dragoş Chitic, a convocat, joi, o şedinţă a Comisiei de ordine publică în care s-a stabilit ca pe tot parcursul lunii august să se desfăşoare o campanie de combatere a cerşetoriei. 

Acţiunea va include echipe de poliţişti locali şi personal al Direcţiei de Asistenţă Socială şi, potrivit unui comunicat de presă, remis AGERPRES, se va desfăşura în zonele frecventate de cerşetori. 

Acțiuni zilnice 

"Echipe formate din poliţişti locali şi personal din cadrul Direcţiei de Asistenţă Socială a Primăriei Piatra-Neamţ se vor afla în zonele cele mai frecventate de cerşetori pentru a împărţi materiale informative şi a sta de vorbă cu cetăţenii. Persoanele care cerşesc vor fi identificate şi sancţionate, iar în cazul minorilor vor fi aplicate măsuri speciale de consiliere, atenţionare şi sancţionare a părinţilor", a declarat, în comunicatul de presă, primarul Dragoş Chitic. 

Campania se intitulează "Spune NU cerşetoriei!" şi, pe lângă scopul principal de reducere a fenomenului cerşetoriei, aceasta îşi propune reintegrarea socio-profesională a persoanelor care cerşesc, acordarea de sprijin minorilor care practică cerşetoria şi familiilor acestora, dacă se află într-o situaţie dificilă, precum şi identificarea persoanelor fără adăpost şi dirijarea acestora către centrele specializate. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel