Un primar italian laudă românii: Sunt oameni muncitori, buni

Bogdan Bolojan |
Data publicării:

Primarul din San Cipirello laudă românii din localitatea sa în ciuda unui eveniment mai puțin fericit care a avut loc ieri, în urma căruia comandantul adjunct al unei secții de poliție a fost bătut. Primarul este de părere că orice s-ar spune, românii sunt muncitori și oameni foarte buni. 

Presa italiană s-a grăbit să relateze despre evenimentul care i-a avut în prim plan pe un român sosit de puțin timp în peninsulă care l-a agresat pe adjunctul comandantului secției de poliție din San Cipirello, mareșalul Montaino. Bărbatul a fost somat să plece de lângă statuia lui Padre Pio, iar acesta supărat pe polițistul care s-ar fi "băgat în viața sa" l-a lovit cu pumnul în față.

Italienii au fost tentați să condamne întreaga comunitate de români pentru gestul nesăbuit al celui care mergea mai mult beat prin localitate. Primul însă care a luat apărarea românilor a fost primarul Vincenzo Geluso:

"În San Cipirello există o comunitate românească perfect integrată de ani de zile. Sunt toți oameni decenți și muncitori buni. Îmi exprim solidaritatea și compasiunea de asemenea, din partea administrației, față de mareșalul lovit", spune Geluso. Eu condamn acest tip de actiuni violente, din partea oricui vin. Aceste acțiuni violente sunt străine țării noastre," a mai spus primarul. 

Se pare că atacatorul a venit cu autobuzul de la Palermo cu câteva zile în urmă și a fost văzut hoinarind ziua și apoi dormind pe bănci. 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel