Un primar a adus preotul pe câmp să sfințească recolta, sperând să aducă ploaia: „Știți, Dumnezeu ne dă, dar nu ne bagă și în traistă“

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

În localitatea Cudalbi din Galaţi, o localitate pârjolită de secetă, edilul a apelat la o metodă inedită pentru a stopa valul de caniculă  și pentru a aduce ploaia care să salveze recoltele agricole.

Pe pagina de Facebook a primăriei din Cudalbi, județul Galați, au fost postate mai multe fotografii surprinse când un lan de floarea-soarelui este sfințit de preot pentru alungarea secetei și venirea ploii.

Însoțit de un întreg sobor de preoți și de mai mulți localnici evlavioși, cu o cisternă în mijlocul câmpului, edilul s-a rugat pentru ploaie, într-un lan de floarea-soarelui. 

Întregul eveniment a fost postat şi pe Facebook, însoţit de un mesaj. 

"Când pământul crapă la propriu, ne întoarcem în genunchi... căci Dumnezeu este Cel care "face să răsară soarele Său şi peste cei răi, şi peste cei buni şi face să plouă şi peste cei drepţi, şi peste cei nedrepţi" (Matei 5:45).

Un primar a adus preotul pe câmp să sfințească recolta, sperând să aducă ploaia

 

Din cauza temperaturilor foarte ridicate şi a secetei din ultima perioadă, păşunile şi culturile au fost afectate, ameninţând cu foamete. 

Nădejdea tuturor este numai la Dumnezeu cel milostiv şi multîndurat să nu se mânie pentru păcatele noastre cele cu ştiinţă şi cu  neştiinţă.

Ne-am rugat, astăzi, să ne dea Dumnezeu ploaie să se îndrepte recoltele. Încrezători în purtarea de grijă şi milostivirea lui Dumnezeu, să avem nădejde că El va răspunde rugăciunilor noastre", a scris primarul comunei Cudalbi, Grigore Gheonea, pe pagina de Facebook.

Evenimentul a strâns numeroase reacții în mediul virtual.

2. -imagine fara descriere- (plaoie-seceta.jpg)

„Știți, Dumnezeu ne dă, dar nu ne bagă și în traistă“ 

 

„Nuuuu... Nu facem sisteme de irigații!!! Nuuu... Noi rămânem în evul mediu, cu dansul ploii și slujbe pentru a nu muri cultura de la secetă. Ne și merităm soarta“

„Știți, Dumnezeu ne da, dar nu ne baga si in traistă. Decât să stropim cu aghiazma sperând ca o sa plouă, mai bine facem un sistem de irigații. Ca totuși suntem in 2022, nu 1437“.

„Asta da, știre tristă. In era inteligenței artificiale, să invoci ploaia plimbând icoanele pe câmp!?“

„Dumnezeu se uita peste noi și se întreabă de ce am stricat sistemul de irigații și de ce nu îl reparam...amin“

 

Văd un semn divin în imagini. În prima poză, la norișori pare că mâna lui Dumnezeu ține un porumbel. Sigur o să se îndure Dumnezeu să dea ploaie.Data viitoare, vă sugerez sa faceți o rugăciune și pentru un sistem de irigații. A sunat secolul 21 și a zis că împotriva secetei nu se mai poate lupta doar cu tehnici de Ev Mediu“.

„Domnule Primar, vă salut de la Brașov. Aici, Dumnezeu a dat omului și puterea de a construi sistemele de irigații.Practic, Dumnezeu ne-a dat dar nu ne bagă și în traistă. Vă invit să ajutați locuitorii cu accesarea de fonduri europene pentru irigații, căci doar APA din țevi poate înlocui apa de ploaie. În acest fel nu veți mai fi nevoit să-l invocați pe Dumnezeu, care e posibil să aibă și alte treburi prin Univers.

tenție, se folosește "din cauza", nu "datorită". Datorită se folosește când vi se întâmplă ceva bun. Acum, din păcate, nu este cazul.Mai am o soluție: dacă cumva face Necuratu' vreo șmecherie și se găsește vreun localnic care crede în puterea irigațiilor, vă recomand sa va dați demisia si sa il lăsati in locul dumneavoastră de primar. Aceasta abordare face minuni!“, sunt doar câteva dintre comentariile care au venit ulterior.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel