Un preot român, acceptat să ofere asistenţă duhovnicească militarilor canadieni

Liviu Ludovic |
Data actualizării: | Data publicării:

Părintele Daniel Sandu a fost acceptat recent ca preot ofițer pentru Batalionul de servicii din Saint-Hubert, iar principala lui misiune este aceea de a oferi asistenţă morală, spirituală și religioasă militarilor canadieni.

"El are acces privilegiat pe lângă militarii de toate gradele și este consilierul comandantului unității în problemele de acomodare religioasă, în dilemele etice și morale. De asemenea, prezidează evenimentele speciale, serviciile religioase precum și alte ceremonii", a declarat Nancy Harnois, ofițerul ce a prezidat ceremonia în care părintele Sandu a depus jurământul, potrivit Basilica.ro

Evenimentul a avut loc în 7 martie la Centrul de recrutare din Montreal, în prezenţa a doi ofițeri de grad superior.

La ceremonia de înrolare a fost prezent, în mod special, Maiorul Michel Rivard, responsabilul preoților militari din Brigada 34 a Canadei, care a adresat felicitări părintelui Daniel și și-a exprimat încrederea că acesta își va împlini cu succes noua responsabilitate, informează Episcopia Ortodoxă Română a Canadei.

Părintele Daniel a fost înrolat ca preot militar (aumônier) în grad de căpitan în Forțele Armate Canadiene după un lung proces de evaluare a diplomelor, experienței și competențelor personale.

Părintele slujeşte la Parohia Sf. Gheorghe din Saint-Hubert începând cu anul 2005.

Din 2015 lucrează ca asistent spiritual în instituţiile pentru persoane vârstnice şi aflate în pierdere de autonomie (CHSLD).

Capelanii sunt responsabili pentru asigurarea îngrijirilor religioase și pastorale a membrilor Forțelor Armate Canadiene (FAC) și a familiilor acestora, indiferent de denominațiunea lor religioasă.

sursa foto: basilica.ro

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel