Un pod s-a prăbușit în Norvegia, în timp ce era tranzitat de autoturisme 

Bogdan Bolojan |
Data publicării:
Italia. „Podul lui Nero” a ieșit la suprafață din cauza secetei severe. FOTO: captură video YouTube @WONDER WORLD
Italia. „Podul lui Nero” a ieșit la suprafață din cauza secetei severe. FOTO: captură video YouTube @WONDER WORLD

 Un pod rutier din lemn s-a prăbuşit luni dimineaţă în sudul Norvegiei, iar două vehicule care circulau pe pod - un camion şi un autoturism - au căzut în apă, a anunţat poliţia norvegiană, care a precizat că accidentul nu s-a soldat cu victime, relatează AFP şi dpa.

Luni dimineaţă, poliţia locală a anunţat pe Twitter că, potrivit martorilor, un autoturism şi un camion au căzut în apă după prăbuşirea podului Tretten din sudul Norvegiei.

"O maşină a ajuns în râu, iar remorca camionului se află în apă. Cei doi şoferi au fost găsiţi nevătămaţi", a declarat un ofiţer de poliţie, Terje Krogsad, pentru postul local TV2.

Imaginile transmise de posturile de televiziune arătau autoturismul, parţial scufundat, pe puntea podului prăbuşit în râul Gudbrandsdalslagen şi, puţin mai departe, un camion pe o altă secţiune prăbuşită a infrastructurii.

Şoferul camionului a fost salvat cu ajutorul unui elicopter.

"Nu putem şti sigur dacă au mai fost şi alţi oameni pe pod, însă, în acest stadiu, nu avem informaţii despre alte persoane care ar fi putut să cadă în apă", a adăugat Terje Krogsad.

Un purtător de cuvânt al poliţiei a declarat pentru dpa că şoferul autovehiculului a reuşit să iasă din maşină.

Podul aflat în localitatea Oyer, la nord de oraşul Lillehammer, erau relativ nou, a declarat purtătorul de cuvânt, precizând că deocamdată nu se ştie ce a provocat prăbuşirea.

Inaugurat în 2012, podul Tretten este o structură din lemn de 148 de metri lungime şi 10 metri lăţime care traversează râul Gudbrandsdalslagen pe un drum secundar. Podul are două benzi de circulaţie pentru vehicule şi un trotuar.

Vezi și 

România, mari probleme cu podurile

Autorităţile din județul Neamţ au anunţat că s-a surpat o bucată din podul de pe DN 15 B, în zona localităţii Petru Vodă. Poliţiştii au restricţionat traficul în zonă pentru maşinile de mare tonaj, iar celelalte circulă alternativ. Incidentul survine la nici două luni de la prăbușirea podului de peste râul Siret, din localitatea Luțca, atunci când un alt pod a pus în pericol traficul rutier.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel