Un pasager clandestin, găsit în viață pe roata unui avion: bărbatul a călătorit la -50 de grade Celsius

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Un pasager clandestin, găsit în viață pe roata unui avion,bărbatul a călătorit la -50 de grade Celsius
Un pasager clandestin, găsit în viață pe roata unui avion,bărbatul a călătorit la -50 de grade Celsius

Un pasager, care a fost găsit în hala avionului Air Algerie Boeing 737, pe ruta Algeria -  Franța, a fost transportat în stare critică la un spital din Paris.

Potrivit autorităților franceze, bărbatul fără acte, în vârstă de douăzeci de ani, a fost găsit în  trenul de rulare al avionului Boeing 737-800 al companiei aeriene naționale algeriene, joi,  28 decembrie, în timpul unui control de rutină, după aterizarea pe aeroportul Paris Orly.

Aeronava cu numărul de înmatriculare 7T-VKQ a sosit din Oran, Algeria. Zborul AH 1060, conform datelor radar de urmărire a zborului, a zburat la o altitudine de croazieră de aproximativ 11.000 de metri în timpul călătoriei de două ore și jumătate. Bărbatul a fost dus la un spital din Paris într-o stare care îi pune viața în pericol.

De obicei, astfel de situații se întâmplă des pe zborurile din țări africane către Europa sau din America Latină către SUA. Unii încearcă această formă de călătorie, care promite puține șanse de supraviețuire, relatează airportal.hu.

 

Pasagerii clandestini riscă să cadă din avion de la mii de metri

 

În arborele trenului de rulare, care nu este ermetic, spre deosebire de fuselaj, din cauza temperaturii și presiunii aerului extrem de scăzute care predomină la înălțimea de deplasare, răcirea și lipsa de oxigen (hipoxie) în majoritatea cazurilor ucid pasagerii pe drum.

Cei care supraviețuiesc în aceste condiții își pot pierde cunoștința și vor cădea din avion cu viteză mare atunci când trenul de aterizare se deschide când lovește solul.

Potrivit datelor Administraţiei Federale a Aviaţiei din SUA (FAA), citate în mass-media, 132 de  pasageri clandestini  au încercat să călătorească în compartimentele trenului de aterizare ale aeronavelor comerciale între 1947 şi 2021.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel