Un oraș aproape pustiu din România cheltuie peste 2.000 de euro pe artificiile de Revelion

Liviu Ludovic |
Data publicării:

Primăria Zimnicea, județul Teleorman, a cumpărat focuri de artificii pentru noaptea dintre ani, în valoare de peste 2.200 de euro. Zimnicea are în statistici 14.000 de locuitori, dar e aproape pustiu, foarte mulți localnici migrând către Capitală. 

Potrivit Sistemului Electronic de Achiziții Publice, Primăria Zimnicea a cumpărat focul de artificii pentru Revelion cu 2.208 euro.

Focul de artificii va dura, potrivit contractului, 16 minute și va consta într-un „spectacol de artificii profesionale și efecte pirotehnice de mare intensitate. Focul este alcătuit din secvențe de baterii de artificii, de la 16 la 200 de focuri, care sunt declanșate electric la momente specifice, trase în mai multe locuri, îmbinând o diversitate de efecte, urmate de bombițe de deiferite calibre".

Practic, costul este de 137 de euro pentru fiecare minut în care pe cer se vor putea vedea la Zimnicea artificii.

De desfășurarea spectacolului de lumini din cadrul Revelionului în stradă se va ocupa o companie specializată din București.

Responsabila departamentului de achiziții din cadrul Primăriei Zimnicea, Viorica Ichim, susține că prețul artificiilor de la Zimnicea din acest an este mai mic decât în anii precedenți.

„Prețul de achiziții al focului de artificii din acest an este cu certitudine mai mic decât costul celui de anul trecut, de exemplu. Nu mai știu pe de rost, dar vă spun sigur că este mai mic. Adică anul acesta e vorba de puțin peste 10.000, iar anul trecut a fost 13.000 sau chiar 15.000 lei", a declarat pentru MEDIAFAX Viorica Ichim.

Orașul Zimnicea are în statistici 14.058 de locuitori, iar practic străzile sunt pustii, foarte mulți oameni migrând către București sau către alte orașe mai dezvoltate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel