Un om de știință va trăi sub apă 100 de zile pentru cercetări științifice: „Testez tehnologii medicale care ar putea preveni o multitudine de boli la oameni”

Alexandra Curtache |
Data actualizării: | Data publicării:
Un om de știință va trăi sub apă 100 de zile pentru cercetări științifice: „Testez tehnologii medicale care ar putea preveni o multitudine de boli la oameni” / Foto: Instagram
Un om de știință va trăi sub apă 100 de zile pentru cercetări științifice: „Testez tehnologii medicale care ar putea preveni o multitudine de boli la oameni” / Foto: Instagram

Un om de știință și-a propus să trăiască sub apă timp de peste trei luni pentru a vedea ce efecte va avea asupra corpului său și pentru a efecua cercetători medicale și maritime.

Profesorul de la University of South Florida a început experimentul său bizar la începutul acestei luni (1 martie), legându-se cu centura pentru 100 de zile sub apă pentru acest studiu biologic, primul de acest fel.

Joe Dituri, cunoscut și sub numele de Dr. Deep Sea, și-a propus să facă din mare "habitatul" său până la vară. 

 

100 de zile la 10 metri sub apă

 

Într-un comunicat de presă oficial al Universității din Florida de Sud, s-a confirmat că Dituri - care deține și un doctorat în inginerie biomedicală - realizează acest experiment în speranța de a căuta noi "modalități de revitalizare a mediului marin".

Pe lângă aceasta, cercetătorul caută, de asemenea, să "testeze tehnologii medicale care ar putea preveni o multitudine de boli la oameni".

Dar, se explică în comunicat, "există o singură capcană: face totul la 10 metri sub apă - și încearcă să o facă timp de 100 de zile".

La începutul lunii (1 martie), comandantul în retragere al marinei americane, devenit profesor, a înotat în noul său habitat de 100 de metri pătrați, la aproximativ "două miimi de ligă sub mare", la Jules' Undersea Lodge din Key Largo.

Profesorul urmează să trăiască în "izolare" pe toată durata misiunii, care a fost de atunci intitulată "Neptun 100".

 

Cercetătorul ar putea obține recordul mondial pentru "cea mai lungă perioadă de timp în care a trăit sub apă”



În comunicat se explică: "O parte din muncă va consta în monitorizarea de către un psiholog și un psihiatru a efectelor pe care le experimentează în timp ce se află într-un mediu similar cu cel al unei călătorii spațiale prelungite.

Este un mediu extrem de izolat și confinat. Și, și ca oameni, chiar trebuie să ne dăm seama cum vom trăi în acel (mediu) dacă vrem să ne extindem planeta, dacă vrem să devenim interplanetare, dacă vrem să găsim toate leacurile pe care trebuie să le găsim."

Dacă Dituri va reuși să termine Neptun 100, atunci va deține recordul mondial pentru "cea mai lungă perioadă de timp în care a trăit sub apă la presiune ambientală - de 1,6 ori mai mare decât presiunea resimțită pe uscat".

Actualul record mondial este de 73 de zile, de când, în 2014, doi profesori din Tennessee i-au îndeplinit titlul.

"Dar a spus că nu asta este partea importantă", susține comunicatul.

Dr. Deep Sea însuși a dezvăluit: "Tot ceea ce avem nevoie se află pe această planetă. Tot ce avem nevoie este aici, avem yin-ul, avem yang-ul. Avem boala, avem leacul. Trebuie doar să ne uităm acolo unde nu ne-am uitat niciodată până acum".

 

Cercetătorul va efectua cercetări marine și medicale



Profesorul și-a documentat călătoria pe rețelele de socializare și a anunțat vestea într-un videoclip pe Instagram.

 

 
 
 
 
 
Vezi această postare pe Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

O postare distribuită de Joe Dituri (@drdeepsea)

 

"Vom vorbi despre ingineria biomedicală, vom face experimente de biologie și inginerie biomedicală, vom vorbi cu cine este cine în domeniul subacvatic și ne vom distra!", a spus entuziasmat profesorul.

Vorbind într-o altă declarație publicată de Universitatea South Florda, Dr. Deep Sea a precizat: "Corpul uman nu a stat niciodată atât de mult timp sub apă, așa că voi fi monitorizat îndeaproape. Acest studiu va examina fiecare mod în care această călătorie are impact asupra corpului meu, dar ipoteza mea nulă este că vor exista îmbunătățiri ale sănătății mele datorită presiunii crescute".

„Așadar, bănuim că voi ieși supraomenește!", a conchis Dituri, conform Ladbible.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel