Un milion de euro pentru o piesă de teatru și decoruri a plătit Primăria București în 2018, susține Nicușor Dan 

Bogdan Bolojan, Narcis Popa |
Data actualizării: | Data publicării:

Nicușor Dan susține că Primăria București ar fi plătit în anul 2018 aproximativ un milion de euro pentru spectacolul Vlaicu Vodă de la Teatrul Excelsior. 

Piesa de teatru a fost susținută de 12 ori, mai spune primarul. 

"Valorificăm bunurile culturale ale Primăriei și facem o economie de 72.000 de euro - aceasta era chiria anuală pe care o plătea fosta conducere a teatrului pentru decorul spectacolului Vlaicu Vodă de la Teatrul Excelsior. Acest spectacol, realizat în Anul Centenar (2018) a avut doar 12 reprezentații și a fost realizat de PMB, prin Teatrul Excelsior. Realizarea evenimentului și a decorului a costat nu mai puțin de 4,5 milioane de lei.

Acum, Directia Cultură, Învățământ, Turism, împreună cu noua conducere a Teatrului Excelsior și cu managementul Operei Comice pentru Copii au decis să utilizeze acest decor pentru amenajarea Târgului de Toamnă al Copiilor, care se desfășoară în curtea Operei Comice pentru Copii (OCC). Evenimentul, care a început în data de 24 septembrie, va avea loc până în data de 13 noiembrie, în fiecare sâmbătă și dumincă (sâmbăta, între orele 10-19, iar duminca între orele 10-14). Târgul de Toamnă pentru Copii propune o serie de activități pentru copii, ateliere de creație, Aventura Parc etc. Accesul în târg este gratuit, iar participarea la activități se efectuează pe bază de bilete, disponibile la Magazinul OCC," anunță Nicușor Dan.

 

Războiul dintre Nicușor Dan și Gabriela Firea

 

Contrele dintre Nicușor Dan și fostul primar al Bucureștiului, Gabriela Firea sunt deja binecunoscute. În timp ce Nicușor Dan susține în repetate rânduri că a găsit o situație financiară dezastroasă la Primăria București, Firea îl acuză pe Nicușor Dan că a blocat toate proiectele. 

Printre principalele obiective pe care și le-a asumat Nicușor Dan după preluarea mandatului de la Gabriela Firea s-a numărat și desființarea companiilor municipale. Nicușor Dan a reușit să o învinga la precedentele alegeri pe candidata PSD după ce a beneficat de sprijinul unei coaliții formată din PNL și USR. Între timp, liberalii se gândesc deja la următoarele alegeri și pentru că vor avea un candidat propriu, dau primele semne că ar putea să-i retragă sprijinul politic lui Nicușor Dan. Pentru moment însă, nu se întâmplă nimic pentru că în cazul în care Nicușor Dan ar pierde susținerea PNL în Consiliul General, nu va mai putea trece nici un proiect de hotărâre locală și ar putea fi astfel să fie blocat total de opoziție. 

Nicușor Dan, în pericol să-și piardă sprijinul politic. Pare o chestiune de timp 

 

Preşedintele PNL Bucureşti, Ciprian Ciucu, susţine că nu au venit solicitări de la nivelul naţional al partidului pentru retragerea sprijinului politic primarului Nicuşor Dan în Consiliul General al Municipiului Bucureşti şi nici nu există o astfel de intenţie la nivelul organizaţiei pe care o conduce.

"Strategia Politică de la nivel naţional este stabilită în cadrul Biroului Politic Naţional al PNL. Nu au venit solicitări de la nivel naţional pentru retragerea sprijinului politic lui Nicuşor Dan în Consiliul General şi nu există o intenţie în acest sens la nivelul organizaţiei PNL Bucureşti pe care o reprezint", a declarat Ciucu, potrivit unui comunicat de presă transmis de PNL Bucureşti.

El susţine că o astfel de decizie este prematură şi orice primar are nevoie de "o perioadă de graţie" pentru a-şi demonstra abilităţile.

"În primul rând, decizia este prematură. Din punctul meu de vedere, orice primar are nevoie de o perioadă de graţie pentru a demonstra ce poate: să gândească şi să vină cu proiecte bune, să le implementeze, să iniţieze reforme, să administreze serviciile publice", a precizat Ciprian Ciucu.

Liderul PNL Bucureşti consideră, de asemenea, că un oraş precum Bucureşti nu poate fi lăsat fără o majoritate în Consiliul General.

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel