Un mare depozit de arme occidentale din vestul Ucrainei, distrus de armata rusă

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Rusia afirmă că forţele sale au distrus un mare depozit de arme occidentale din vestul Ucrainei.

Forţele ruse au lansat rachete de croazieră Kalibr pentru a distruge un mare depozit, din regiunea ucraineană Ternopil (vest), unde se află arme americane şi europene, a anunţat duminică Ministerul Apărării rus, citat de agenţia de presă Interfax, transmite Reuters.

De asemenea, armata rusă a doborât trei avioane de vânătoare Su-25 ale forţelor ucrainene în apropierea oraşelor Doneţk şi Harkov.

Ministerul Apărării britanic a afirmat, pe Twitter, că Rusia îşi foloseşte superioritatea numerică a trupelor şi a pieselor de artilerie pentru a cuceri gradual teritorii în oraşul ucrainean Severodoneţk şi în jurul acestuia.

Un mare depozit de arme occidentale din vestul Ucrainei, distrus de armata rusă



Pe de altă parte, ministrul adjunct de externe ucrainean Dmitro Senik a informat că ţara sa a stabilit două rute prin Polonia şi România pentru a-şi exporta cerealele şi a reuşit astfel să evite o criză alimentară globală.

Senik a subliniat că securitatea alimentară mondială este expusă riscurilor întrucât invazia militară rusă în Ucraina a oprit exporturile ucrainene de cereale prin porturile de la Marea Neagră. Ucraina este al patrulea exportator de cereale din lume şi în prezent are aproximativ 30 de milioane de tone de cereale care aşteaptă să fie exportate.

La 24 februarie, Rusia a lansat o agresiune militară neprovocată şi nejustificată contra Ucrainei. Moscova susţine că este vorba despre o ''operaţiune militară specială de denazificare'' a ţării vecine şi de protejare a comunităţii rusofone din estul Ucrainei.

Elon Musk a furnizat Ucrainei echipamente de comunicații prin satelit Starlink

 

Fondatorul și CEO-ul SpaceX Elon Musk a furnizat Ucrainei echipamente de comunicații prin satelit Starlink, a anunțat ministerul ucrainean al apărării.

Într-un tweet de sâmbătă, Ministerul ucrainean al Apărării a declarat: „Multitaskerul @elonmusk reușește nu doar să lucreze la pregătirile pentru misiunea pe Marte, ci și să transmită Starlink serviciilor noastre de informații, atât de necesare pentru misiunile lor speciale. #UAarmy apără libertatea pe Pământ pentru ca aceasta să poată fi stabilită și pe Marte”.

La 26 februarie 2022, Elon Musk a anunţat că sateliţii Starlink au devenit activi peste Ucraina, după o solicitare din partea guvernului ucrainean de a înlocui serviciile de internet distruse în timpul invaziei rusești.

Până la 22 martie 2022, SpaceX a trimis peste 3.500 de sateliţi pentru a permite ucrainenilor accesul la reţeaua Starlink.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel