Un lider ALDE o DESFIINȚEAZĂ pe Dăncilă: "Negociază majorități pe la colțuri"

Liviu Ludovic |
Data publicării:
gov.ro
gov.ro

PSD arată pe zi ce trece un dublu limbaj în ceea ce privește coaliția de guvernare, susține Ovidiu Gheorghe Tocaciu, preşedintele ALDE Sibiu. Potrivit acestuia, Dăncilă negociază majorități pe la colțuri cu diverse formațiuni pentru a asigura o nouă formulă parlamentară. 

Referindu-se la întâlnirea coaliției de luni, ALDE Sibiu susține că răspunsul PSD față de poziția ALDE privind măsurile ce trebuie luate pentru „restartarea actului de guvernare” nu a putut fi abordat.

"Așteptăm ca, odată cu reprogramarea întâlnirii, cel mai probabil pentru miercuri, prim-ministrul să ne prezinte cu claritate care este, între relansare și supraviețuire, opțiunea sa în privința activității Guvernului. PSD arată pe zi ce trece un dublu limbaj în ceea ce privește coaliția de guvernare. Pe de o parte, în public, doamna premier spune că vrea ca actuala coaliție să funcționeze, spune că nu vrea să plece ALDE de la guvernare. Pe de altă parte, însă, despre aceeași doamnă Dăncilă aflăm cum negociază majorități pe la colțuri cu diverse formațiuni, cu principalul scop de a asigura o nouă formulă parlamentară care să-i ofere continuarea guvernării", arată Ovidiu Gheorghe Tocaciu, preşedintele ALDE Sibiu.

Acesta adaugă că, "spre deosebire de PSD, ALDE a acționat în cadrul acestei alianțe întotdeauna corect, fără a avea agende ascunse, fără a avea planuri de rezervă".

"Duplicitatea nu e altceva decât o caracteristică a celor inconsecvenți, iar țara trebuie condusă pe o linie trasată clar, fără abateri în funcție de interesele pe care fiecare moment ni le prezintă. Poziția fermă a domnului Călin Popescu Tăriceanu ne dă convingerea că în ALDE direcția este clară, fără abateri de la înțelegerile inițiale. Trag nădejde că în al 12-lea ceas, PSD se va trezi din această atitudine adolescentină, iar fidelitatea abordată de ALDE se va regăsi în întreaga coaliție”, spune și Traian Stoiţă, secretar coordonator ALDE Sibiu.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel