Un italian şi un şofer român de TIR, ţinte pentru localnicii din Hunedoara. Autorităţile fac apel la calm

StiriDiaspora Team |
Data publicării:
Foto ILUSTRATIV
Foto ILUSTRATIV

Autorităţile sanitare din judeţul Hunedoara au făcut un apel, sâmbătă, la calm şi discernământ în relaţia cu persoanele care s-au întors din Italia, în contextul în care doi cetăţeni, un italian şi un român, s-au confruntat cu incidente legate de slaba informare a oamenilor despre modul de transmitere a noului coronavirus.

Potrivit medicului şef al Direcţiei de Sănătate Publică Hunedoara, dr. Cecilia Birău, un cetăţean italian care locuieşte în comuna Brănişca a avut probleme vineri seara cu mai mulţi săteni care i-ar fi spus să nu mai revină în localitate. Situaţia s-a calmat la intervenţia preotului din sat, care s-a oferit să îl găzduiască pe italian, mai ales că acesta a mai locuit în comună.

Un alt incident a avut loc sâmbătă la Deva, unde un şofer român care venise cu un TIR din zona Bari, Italia, a reclamat la 112 că nu îşi poate spăla maşina din cauza personalului de la o spălătorie auto care s-ar fi temut de coronavirus.

"Cetăţeanul italian nu are legătură cu regiunile Lombardia sau Veneto, iar şoferul român venea de la Bari, adică din sudul Italiei. Este aproape imposibil ca o persoană care tranzitează o regiune în cabina unei maşini, pe autostradă, să se poată infecta", a precizat medicul şef al DSP Hunedoara.

Dr. Cecilia Birău a explicat că în situaţia în care cetăţenii vor să cunoască amănunte despre cum se pot apăra de infecţia cu coronavirus sau cei care revin din Italia se pot adresa direct DSP Hunedoara la o linie de telefon special dedicată acestor situaţii. De asemenea, informaţii despre prevenirea infectării cu coronavirus sunt disponibile pe site-ul DSP Hunedoara.

"Orice informaţii se pot obţine la numărul de telefon special al DSP Hunedoara - 0254.225.242, la care va răspunde un ofiţer de gardă şi care va oferi toate detaliile necesare. El se află în Centrul judeţean pentru managementul situaţiilor de urgenţă, iar măsurile pot fi luate imediat", a explicat dr. Birău.

Conform datelor oficiale, în judeţul Hunedoara nu există nicio persoană suspectă de infectare cu virusul COVID-19.

Un număr de 79 de persoane sunt izolate la domiciliu pentru 14 zile, după ce au revenit din regiunile italiene Lombardia şi Veneto sau din China continentală.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel