Un italian, confundat cu o altă persoană, a fost bătut până a intrat în comă. Un suspect român a fost chemat la proces

Alexandra Curtache |
Data publicării:
Italia. Român lăsat să moară de prietenii săi, de frică să nu fie prinși cu droguri. Au aruncat cadavrul pe un câmp. Se cer șase luni de închisoare
Italia. Român lăsat să moară de prietenii săi, de frică să nu fie prinși cu droguri. Au aruncat cadavrul pe un câmp. Se cer șase luni de închisoare

Nicolò Passalacqua este acuzat de tentativă de omor pentru că l-a bătut cu sălbăticie pe tânărul Italian Davide Ferrerio. Mama fetiței aflate în mijlocul incidentului și un bărbat român de 34 de ani, care ar fi participat la expediția punitivă, riscă și ei să ajungă în fața instanței pentru complicitate.

După cum scrie astăzi Gazzetta del Sud, Nicolò Passalacqua, în vârstă de 22 de ani este acuzat de tentativă de omor pentru că l-a bătut cu sălbăticie pe Davide Ferrerio, un italian confundat cu o altă persoană, căreia tânărul voia să îi dea o lecție.

Pe lângă acesta, s-a cerut trimiterea în judecată pentru complicitate în vederea săvârșirii tentativei de omor împotriva mamei fetei, pentru care acuzarea presupune un rol activ în organizarea expediției punitive, și a unui cetățean de origine română Andrej G., în vârstă de 34 de ani, care, potrivit acuzării, ar fi luat parte activă la poveste.

În ultimele săptămâni, Parchetul pentru minori din Catanzaro a dispus judecarea imediată a fetei, care a împlinit de curând vârsta majoratului și care a ales să fie judecată în cadrul procedurii abreviate, conform presei italiene.

 

Bătaia și confuzia de identitate

 

Pe 11 august, Davide Ferrerio se afla în vacanță la rude în Bologna: mama sa era originară de acolo. În timp ce aștepta un prieten pentru a merge la cină, a fost confundat cu un bărbat de 31 de ani care îi dăduse întâlnire unei fete de 17 ani după ce se "cuplase" cu ea pe rețelele de socializare.

Potrivit reconstituirilor anchetatorilor, minora a fost convinsă de mama sa, organizase o întâlnire falsă pentru a-i da o lecție bărbatului. Prin urmare, femeia îl convinge pe Nicolò Passalacqua, pe care îl știa îndrăgostit de fiica ei, să participe la întâlnire.

Astfel, Davide Ferrerio, potrivit reconstituirii procuraturii, a ajuns în ceea ce procurorul din Crotone a descris drept "un vârtej de nebunie" în care s-au succedat o serie de coincidențe.

Agresiunea împotriva lui Davide a fost declanșată de ceea ce judecătorul a definit drept un "mesaj nefast". Înțelegându-le intențiile, bărbatul care vorbea într-adevăr cu minora îi transmite tinerei că poartă o cămașă albă, aceeași culoare purtată de Davide. Acesta este momentul în care prietenul fetei, Nicolò Passalacqua sare la bătaie asupra țintei false.

 

Mama fetei și un român, chemați la proces pentru complicitate la omor

 

Astfel, conform anchetatorilor, mama fetei, în vârstă de 41 de ani, a fost cea care a convins-o pe minoră să organizeze o întâlnire falsă pentru a-i da o lecție bărbatului. Ea este acuzată și de complicitate anormală la tentativă de omor, pentru care s-a cerut trimiterea în judecată.

Aceeași solicitare a fost făcută de procuror și pentru un cetățean de origine română, Andrej G., în vârstă de 34 de ani, care, potrivit procuraturii, a fost un participant activ la expediție.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel