Un italian a fost salvat de câinele său după ce i s-a făcut rău și era dezorientat. „Îi datorez viața”

Cristina Iacob |
Data publicării:
Foto: ILUSTRATIV/ Springer Spaniel / Sursă: pixabay.com
Foto: ILUSTRATIV/ Springer Spaniel / Sursă: pixabay.com

Un bărbat din Italia a fost salvat de câinele său după ce a suferit o criză și a devenit confuz pe un drum de stat.

Un bărbat de 50 de ani din Fermo a fost salvat datorită câinelui său, după ce a intrat într-o stare de confuzie și a început să rătăcească pe drumul de stat Adriatica. Incidentul s-a petrecut pe 3 iulie, când Mario (nume fictiv) se afla într-o plimbare de dimineață cu Ariel, câinele său de doi ani, din rasa springer spaniel.

La scurt timp după ce a coborât din mașină, bărbatul a suferit o criză care i-a provocat dezorientare și confuzie. În timp ce el rătăcea pe marginea drumului, câinele său, rămas în mașină, a început să latre insistent, alertând un trecător. Acesta a sunat imediat la poliție.

O echipă de poliție a ajuns la fața locului și a identificat vehiculul bărbatului pe baza plăcuței de înmatriculare. În timp ce un ofițer a dus câinele acasă și a asigurat mașina, ceilalți agenți au pornit în căutarea lui Mario, pe care l-au găsit curând, încă dezorientat, pe drumul de stat.

Bărbatul a fost transportat de urgență la spital, unde a fost tratat până la recuperarea completă. După externare, Mario s-a întors acasă alături de Ariel și le-a mulțumit atât câinelui, cât și poliției pentru intervenția care i-a salvat viața.

„Îi datorez viața câinelui meu și le mulțumesc polițiștilor care au acționat rapid. Dacă nu ar fi fost ei, starea mea s-ar fi putut înrăutăți iremediabil”, a declarat Mario, mulțumind și echipajului Crucii Albastre și personalului medical care l-a sprijinit.

Câinii pot detecta stările de rău și pericol ale oamenilor, spun studiile

 

Studiile recente indică faptul că prietenii noștri patrupezi au o abilitate remarcabilă de a percepe schimbările în starea emoțională și fizică a oamenilor, inclusiv semnele de pericol sau disconfort. Cercetările sugerează că aceștia pot detecta subtile variații în comportament și fiziologie care indică stres, anxietate sau durere. 

Un studiu publicat în PLOS ONE a demonstrat că majoritatea câinilor sunt capabili să recunoască emoțiile umane prin analiza expresiilor faciale și a tonului vocii. Alte cercetări sugerează că aceștia pot percepe modificări în ritmul cardiac și mirosuri asociate cu starea de rău, cum ar fi diabetul sau cancerul.

Comportamentele câinilor, cum ar fi lătratul sau apropierea mai mare de stăpân, sunt adesea semne că aceștia observă un disconfort sau o stare de rău. Există multiple relatări și studii de caz care evidențiază cum câinii au salvat vieți prin intervenții directe, alertând autoritățile sau atrăgând atenția altor persoane atunci când stăpânii lor se aflau în pericol.

---------------------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din ITALIA, puteți intra pe grupurile de WhatsApp al cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri: 

-> https://chat.whatsapp.com/DIfmKOQTNNO5InDDSWwifG

-> https://chat.whatsapp.com/JCB7XM4tEl08V1iMcc9g8N

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt1
YesMy - smt4.5.3
pixel