Un italian a devenit eroul unui om de afaceri care și-a pierdut geanta cu 12.000 de euro. ”Eram tentat să îi păstrez” 

Cristina Iacob |
Data actualizării: | Data publicării:
Foto: Bravi / Sursă: ilgazzettino.it
Foto: Bravi / Sursă: ilgazzettino.it

Un italian a devenit recent protagonistul unui gest de onestitate care a captat atenția publicului.

Riccardo Bravi, în vârstă de 44 de ani, proprietarul unei papetării din Chiarano, a returnat o poșetă plină cu aproape 12.000 de euro, inspirat fiind de alte persoane care au fost în poziția lui și despre care a scris presa italiană.

Cu toate că inițial a fost tentat să păstreze banii, conștiința și simțul civic au prevalat. "Când am găsit-o și am numărat banii din poșetă, am fost șocat. Mi se mai întâmplase și înainte să găsesc obiecte uitate de clienți distrați, dar să găsesc un pachet de bancnote de 500, 200, 100 de euro m-a șocat. Am fost tentat să-i păstrez, inițial.", a mărturisit Bravi.

”Nu am știut ce să fac” 

 

În interiorul poșetei, pe lângă suma considerabilă de bani, se afla și un card de sănătate, iar după o scurtă cercetare, Bravi și-a dat seama că aparținea unui om de afaceri local, client obișnuit al magazinului său. 

"Pentru câteva minute, am rămas uimit în fața unei asemenea sume. Nu am știut ce să fac. Apoi m-am 'trezit' din șoc și l-am sunat imediat pe omul de afaceri”, spune Bravi. 

Într-un interviu ulterior, Bravi a explicat că a fost inspirat de alte exemple de onestitate raportate în presă locală, recunoscând că povestea unui chelner din Conegliano, care a returnat un portofel cu 360 de euro, l-a impresionat și l-a determinat să acționeze în același mod.

"Cu câteva zile în urmă am văzut în 'Gazzettino' povestea unui chelner din Conegliano care a găsit un portofel cu 360 de euro. M-a înduioșat și m-am gândit la ceea ce mi s-a întâmplat mie", povestește italianul. 

Citește și: Un băiețel din Italia a devenit eroul unui turist după ce i-a înapoiat portofelul pierdut. ”Trebuie să mergem la poliție”

După ce a găsit datele de contact ale proprietarului în portofel, Bravi l-a contactat imediat și i-a returnat poșeta, conținând toți banii și documentele. Proprietarul, care nu-și dăduse seama că pierduse suma mare, i-a mulțumit lui Bravi cu un "bacșiș" de 50 de euro, drept mulțumire pentru gestul său. "Am făcut ceea ce trebuia să fac: era datoria mea", a concluzionat Bravi.

--------------------------------------------------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din ITALIA, puteți intra pe grupurile de WhatsApp al cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri: 

-> https://chat.whatsapp.com/DIfmKOQTNNO5InDDSWwifG

-> https://chat.whatsapp.com/JCB7XM4tEl08V1iMcc9g8N

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel