Italia. Un infirmier suspectat de uciderea unor bătrâni, arestat după o anchetă de aproape doi ani

Liviu Ludovic |
Data publicării:

Un infirmier suspectat de uciderea a opt persoane în vârstă într-un cămin de bătrâni din centrul Italiei a fost arestat după o anchetă de aproape doi ani, au anunţat luni agenţiile italiene de presă, informează France Presse, citată de Agerpres.

Parchetul Ascoli Piceno din regiunea Marche (centru-est) a lansat o anchetă în septembrie 2018, după circa douăzeci de decese "anormale" într-un cămin de bătrâni local.

Anchetatorii, care au confiscat numeroase dosare medicale, au ajuns în cercetările lor la un infirmier suspectat în primul rând de a fi responsabil pentru două decese şi pentru că ar fi furat echipament medical.

După numeroase analize medicale, parchetul a ordonat în cele din urmă arestarea lui, suspectându-l că a ucis opt persoane şi că a încercat să ucidă alte patru.

Bărbatul de 57 de ani, al cărui nume nu a fost făcut public, ar fi injectat doze mari de medicamente victimelor sale, între ianuarie 2017 şi februarie 2019, provocându-le moartea.

Mai multe cazuri de acest fel au ţinut prima pagină a presei din Italia în ultimii ani, implicând asistente medicale, dar şi un medic.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel