Un Ford Sierra Cosworth 1986 s-a vândut pentru 60.000 de lire sterline după ce a fost lăsată să putrezească în hambar de un "playboy" renumit

Alexandra Curtache |
Data publicării:
Un Ford Sierra Cosworth 1986 s-a vândut pentru 60.000 de lire sterline după ce a fost lăsată să putrezească în hambar de un "playboy" renumit / Foto: Captură video youtube
Un Ford Sierra Cosworth 1986 s-a vândut pentru 60.000 de lire sterline după ce a fost lăsată să putrezească în hambar de un "playboy" renumit / Foto: Captură video youtube

Un Ford Sierra Cosworth din 1986, acoperit de praf, care a fost parcat într-un hambar în urmă cu 31 de ani de proprietarul său "playboy", a fost vândut pentru 60.000 de lire sterline.

Ultimul proprietar al motorului clasic "Boy Racer", un carismatic dealer de mașini second-hand pe nume Tony, a condus mașina prin orașul său natal timp de cinci ani, impresionând, se pare, toate "doamnele" cu ea.

Însă proprietarul a devenit descurajat după ce o tentativă ratată de a fura mașina fulgerătoare în 1991 a lăsat-o avariată.

 

RS Cosworth din 1986 a fost lăsat în depozit, unde a rămas ca într-o capsulă a timpului pentru următoarele trei decenii

 

Proprietarul a murit la începutul acestui an, iar motorul argintiu, care are un spoiler uriaș în spate, a fost lăsat fiicei sale, care își amintește că a fost condusă la școală cu el la sfârșitul anilor 1980.

Ea a găsit-o încă cu discurile fiscale pentru 1990 și 1991 și un exemplar datat al revistei Autocar & Motor în portbagaj. Aceasta a decis să vândă Cosworth-ul prin intermediul Barry Hawkins Auctioneers, din Downham Market, Norfolk.

În ciuda aspectului său prăfuit și deteriorat, mașina a reușit să obțină un preț de vânzare de 59.000 de lire sterline datorită faptului că era în stare originală și avea un kilometraj de doar 32.000 de kilometri.

 

"Această mașină a fost un fel de legendă urbană”

 

Robert George, adjudecătorul Robert George, a declarat: "Această mașină a fost un fel de legendă urbană în satul în care a locuit Tony. Era cunoscut ca fiind un fel de playboy, iar această mașină făcea parte din look-ul său. Cosworth-ul trebuie să fi provocat o mare agitație la acea vreme.”

'Mașina arată obosită și prăfuită, dar nu există rugină sau coroziune, iar daunele provocate de incidentul din 1991 sunt doar minore. Aceste mașini au fost distruse și distruse, așa că vânzarea unui Ford Sierra Codworth foarte, foarte original și cu un kilometraj redus a reprezentat o oportunitate rară.', completează adjudecătorul conform Daily Mail.

Potrivit casei de licitații, va fi nevoie de o cantitate minimă de muncă pentru a readuce motorul la gloria sa de odinioară.

Mașina cu trei uși are un motor de doi litri, care îi conferă o viteză maximă de 150 de mile pe oră și 200 de cai putere care o propulsează de la 0 la 100 de mile pe oră în mai puțin de șapte secunde.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel