Un elicopter s-a prăbușit în Italia, în timpul operațiunilor de salvare. Unul dintre pasageri era singurul supraviețuitor al altui accident aviatic

Bogdan Bolojan |
Data publicării:

Un elicopter Eliossola s-a prăbușit în această dimineață în Lugo , un oraș din provincia Ravenna, în timp ce era angajat într-o operațiune de reparare a defecțiunilor la linia electrică cauzate de recentele inundații din Romagna. Unul dintre cei care se aflau în elicopter este supraviețuitorul unui alt accident aviatic, care a avut loc în 2014. 

Accidentul a avut loc în jurul orei 11:00 între localitățile Bizzuno și Belricetto. La bord se aflau patru persoane: la comenzi se afla Roberta Santoni, de 47 de ani, din Liguria, instructor de zbor, un pilot foarte experimentat care zboară cu acest tip de aparat "Eliossola" de ani de zile. Ceilalți membri ai echipajului au fost: Sarazzi, Davide Barone și Damiano Buzzi.

Din primele informații erau toți conștienți când au fost extrași din epavă de către pompieri: niciunul dintre cei patru nu era în pericol de moarte. Pentru diferitele traumatisme suferite după impactul cu solul, pentru două victime s-a decis transportarea la spital sub cod roșu de urgență, iar pentru ceilalți doi, în cod galben.

Unul dintre ei a fost dus la spitalul „Maggiore” din Bologna, doi cu elicopterul la spitalul „Bufalini” din Cesena și al patrulea cu ambulanța la Ravenna.  Elicopterul s-a prăbușit la aproximativ 50 de metri de o casă: din fericire, nu au existat alți răniți.

La fața locului s-au deplasat și salvamontiștii. Elicopterul Eliossola – care aparține unei companii cu sediul în Domodossola – verifica starea liniilor electrice pentru Enel, care au fost puse la grea încercare în ultimele zile în Romagna din cauza ploilor abundente și a inundațiilor care au îngenuncheat acea parte a Italiei. Zona respectivă a rămas fără electricitate de zile întregi și din acest motiv elicopterul zbura la joasă altitudine. Rămâne încă de stabilit ce s-a întâmplat și cauzele care au dus la prăbușirea elicopterului.

Accidentul aviatic din 2014

 

Unul dintre membrii echipajului elicopterului care s-a prăbușit astăzi în Romagna, Davide Barone supraviețuise deja unui alt accident aviatic care s-a produs în iulie 2014 lângă Rieti. Cu acea ocazie, el se afla tot pe o aeronavă a companiei Elisossola. Pilotul și un instructor au murit pe loc, iar el a fost singurul supraviețuitor.

„Mă simt ca parte dintr-o miune,dar mă voi întoarce să zbor”, a spus cu acea ocazie bărbatul din Ossola.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel