Un drog nou din Columbia a ajuns în Europa. Opt kilograme de cocaină roz au fost confiscate din Spania

Alexandra Curtache |
Data publicării:
Un drog nou din Columbia a ajuns în Europa. Opt kilograme de cocaină roz au fost confiscate din Spania / Foto: Captură video youtube
Un drog nou din Columbia a ajuns în Europa. Opt kilograme de cocaină roz au fost confiscate din Spania / Foto: Captură video youtube

Un nou drog din Columbia, "cocaina roz", a ajuns în Europa. Puternicul narcotic a fost confiscat de poliție în Spania.

Turiștii care au căutat să se drogheze în țara sud-americană au primit, fără îndoială, acest drog foarte puternic și colorat, care în ciuda numelui său, nu conține de fapt cocaină.

 

Drog nou din Columbia ajuns în Europa

 

Potrivit Vice, localnicii o numesc "tusi" deoarece obișnuia să conțină 2-CB. Cu toate acestea, acum se crede că este un amestec de ketamină și MDMA.

Publicația susține că există foarte puțină consecvență între dealeri și că punga ar putea conține, de asemenea, benzină, metamfetamină și catinonă. Este într-adevăr o pungă mixtă, foarte periculoasă.

„Cocaina roz” fost o marfă fierbinte în Columbia încă de când a apărut pe scenă la începutul anilor 2010, dar acum se pare că a făcut senzație peste Atlantic.

 

Autoritățile din Spania au arestat șapte persoane recent pentru trafic de droguri

 

Poliția a declarat că a confiscat "24 de kilograme de cocaină și 120.000 de euro" ascunse într-o valiză pe aeroportul Adolfo Suárez Madrid-Barajas din Madrid.

Aceștia au vizitat "locuințele membrilor organizației" și ar fi descoperit mai multe droguri.

Un comunicat de presă al Poliției Naționale a declarat: "Au fost confiscate peste 26 de kilograme de [cocaină] și aproape opt kilograme de cocaină roz, 110.000 de euro în numerar, nouă vehicule de lux și o armă de foc".

Autoritățile cred că grupul a exportat drogurile "pe calea aerului din America Latină pentru a le distribui în provinciile Malaga și Madrid".

"Ancheta a început la începutul anului, când s-a aflat de existența unei organizații criminale cu sediul în sudul Spaniei, care ar fi importat mari cantități de cocaină din America Latină, pe care le ascundeau prin introducerea stupefiantului în valize care evitau controalele pe aeroporturi, beneficiind de colaborarea lucrătorilor din aeroporturile de origine", a precizat Poliția Națională.

"La început, investigațiile au permis identificarea unuia dintre membrii organizației care ocupa una dintre verigile intermediare, iar ulterior s-a putut verifica existența rețelei infracționale".

 

„Cocaina roz” este un drog periculos

 

Potrivit ARK Behavioural Health, cocaina roz vă poate da un amestec de sentimente odată ce este ingerată.

Din cauza combinației de ketamină și MDMA, simptomele pot varia, însă site-ul spune că un utilizator poate experimenta simțuri intensificate, halucinații (de la ușoare la severe), euforie, greață, vărsături, agitație, ritm cardiac rapid, tensiune arterială ridicată, depresie respiratorie și convulsii.

Această captură de 8 kg de cocaină roz la Madrid nu este prima dată când aceasta este detectată în Europa.

Vice raportează că 13 kg de substanță au fost găsite pe insula spaniolă Ibiza în luna august, ceea ce indică faptul că aceasta ar putea deveni o substanță populară în locurile de petrecere, conform Ladbible.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel