Un dentist român căutat de poliție în toată Europa a murit într-un accident de circulație în Anglia

Liviu Ludovic |
Data publicării:

Un medic dentist român, condamnat la 6 ani de închisoare cu executare și căutat în toată Europa, a murit într-un accident de circulație în Marea Britanie. 

Un medic stomatolog român condamnat la 6 ani de închisoare cu executare, urmărit internaţional după ce s-a sustras de la executarea pedepsei, a stat fugar numai un an. Biroul Executări Penale din cadrul Tribunalului Neamţ a depus pe rolul instanţei o contestaţie la executare şi a cerut judecătorilor să stabilească imposibilitatea punerii în executare a sentinţei penale. Asta deoarece medicul condamnat a decedat în urma unui accident de circulaţie ce a avut loc în Marea Britanie.

„Admite contestaţia la executare formulată de judecătorul delegat la Biroul Executări Penale din cadrul Tribunalului Neamţ, privind pe persoana condamnată M A. Constată imposibilitatea punerii în executare a sentinţei penale nr.18/P din data de 06.02.2019, pronunţată de Tribunalul Neamţ în dosarul nr. 1710/103/2018, definitivă prin decizia penala nr. 479 din 16.04.2019 a Curţii de Apel Bacău, prin care s-a dispus condamnarea inculpatului Minea Andrei, la pedeapsa rezultantă de 6 ani închisoare, pedeapsa complementară a interzicerii pe o durată de 2 ani a drepturilor prevăzute de art. 66 alin. 1 lit. a, b Cod penal, precum şi pedeapsa accesorie constînd în interzicerea exercitării drepturilor prevăzute de art. 66 alin. 1 lit. a, b Cod penal, ca urmare a survenirii decesului persoanei condamnate, la data de 22.04.2020, pe teritoriul Marii Britanii“, conform Tribunalului Neamţ prezentată de publicația locală Monitorul de Neamț.

Medicul stomatolog era dat în urmărire generală

 

Hotărîrea nu este definitivă, însă în principiu nu are cine să o atace. Medicul stomatolog fusese dat în urmărire internaţională după ce nu s-a mai dat de urma lui din timpul procesului. După ce sentinţa de 6 ani de detenţie a devenit definitivă a fost căutat pentru a fi încarcerat, dar nu a fost de găsit, iar ulterior Andrei Minea, zis „Doctorul“, a fost dat în urmărire, pe numele lui fiind emis un mandat european de arestare.

La începutul urmăririi penale, Minea a fost arestat preventiv, în perioada 6 iulie – 31 august 2018, ulterior fiind plasat sub control judiciar, măsură care a tot fost prelugită. La un moment dat, a încălcat condiţiile impuse de judecători, nu s-a mai prezentat cînd a fost citat, drept pentru care, pe 2 aprilie 2019, Curtea de Apel a revocat controlul judiciar şi a dispus arestarea medicului „începînd cu data încarcerării efective“, conform instanţei.

Cel mai probabil acesta se aştepta ca sentinţa finală să fie închisoare cu executare, drept pentru care cu două săptămîni înainte de pronunţare, a dispărut. Atunci procurorii au cerut reîncarcerarea, însă apărătorul acestuia a susţinut în faţa judecătorilor „că nu se poate reţine reaua-credinţă a inculpatului întrucît nu s-a stabilit cu certitudine faptul că acesta se află în Spania. Într-adevăr, din înscrisurile depuse la dosar rezultă că inculpatul nu s-a prezentat la organul de supraveghere, motiv pentru care lasă la aprecierea instanţei revocarea măsurii“, conform motivării instanţei din 2 aprilie 2019.

Medicul comanda droguri de pe Dark Net 

 

Stomatologul a fost prins în urma unei acțiuni a procurorilor DIICOT Neamț din 6 iulie 2018. Anchetatorii au apreciat că „Doctorul“ a deținut și comercializat droguri de risc și mare risc, respectiv amfetamină, MDMA, LSD sau hașiș în zona Tazlău și Piatra Neamț.

„În urma cercetărilor efectuate a rezultat că drogurile erau achiziționate de pe internet, prin intermediul platformei Dark Net. Inculpatul, prin intermediul unui program instalat pe calculator, accesa platforma Dark Net și efectua comenzi online de amfetamină, MDMA, LSD, canabis sau hașiș“, conform DIICOT.

În perioada 2016-2018, Minea a plasat pe această platformă circa 34 de comenzi, pe care le primea acasă, în plic, prin intermediul serviciului poştal. Anchetatorii au arătat că, timp de doi ani, Minea a introdus în ţară, în mod ilegal, circa 70-100 de timbre impregnate cu LSD, circa 1.020 de tablete de ecstasy, aproximativ 1.320 grame de amfetamină şi 500 de grame de cannabis şi haşiş.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel