Un cutremur uriaș cu magnitudinea de 7,6 grade lovește Papua Noua Guinee, spărgând drumuri și distrugând magazine din Australia

Alexandra Curtache |
Data publicării:
Cutremur puternic cu magnitudinea de 6,3 grade în largul Japoniei: O nouă tragedie după doar patru luni
Cutremur puternic cu magnitudinea de 6,3 grade în largul Japoniei: O nouă tragedie după doar patru luni

Un cutremur uriaș cu magnitudinea de 7,6 grade lovește Papua Noua Guinee, spărgând drumuri, distrugând magazine - și provocând panică pe scară largă.

Cutremurul a avut loc duminică, localnicii raportând întreruperi de energie electrică și infrastructură avariată, inclusiv clădiri importante, case și drumuri.

 

Nu au fost raportate victime, iar autoritățile nu au confirmat încă în mod oficial pagubele materiale

 

Centrul Seismologic European Mediteranean a declarat că seismul a fost detectat la o adâncime de 80 km în regiunea de est a Noii Guinee.

US Geological Survey, un sistem de alertă de tsunami, a emis o alertă după cutremur, dar ulterior a declarat că amenințarea a trecut.

Cu toate acestea, a precizat că ar putea exista în continuare "fluctuații minore ale nivelului mării în unele zone de coastă". 

Biroul de Meteorologie a declarat că nu există o amenințare imediată de tsunami pentru Australia.Locuitorii din PNG au distribuit online fotografii cu drumuri crăpate, clădiri și mașini avariate și articole căzute de pe rafturile supermarketurilor.

 

Oamenii din Port Moresby au raportat că au simțit efectele cutremurului, la 480 km de epicentru. 

 

'Dintre toate cutremurele, nu am simțit niciodată ceva asemănător cu acest cutremur recent. Pot vedea literalmente cum suprafața pământului se mișcă precum valurile mării', a declarat o persoană.

'Mă aflu la Spitalul General Modilon și majoritatea pacienților au fugit din clădire, cel puțin cei care pot merge sau alerga', a scris o altă persoană.

'Impresionat de modul în care personalul medical a rămas în spate pentru a se ocupa de pacienții foarte bolnavi care nu se puteau mișca. O experiență foarte zguduitoare'.

'Locuind într-un apartament cu două etaje, trepidațiile mi-au dat impresia că clădirea s-ar putea prăbuși', a spus un al treilea.

'Zguduirea a fost foarte puternică și viguroasă. Nu am mai simțit așa ceva până acum. Este aproape ca și cum pământul plutea pe mare', a scris un altul conform Daily Mail.

 

Papua Noua Guinee se află pe 'Inelul de Foc' al Oceanului Pacific, o zonă cu frecvente cutremure

 

Cutremurele sunt frecvente în Papua Noua Guinee, care se află pe 'Inelul de Foc' al Oceanului Pacific, un punct fierbinte pentru activitatea seismică din cauza frecării dintre plăcile tectonice.

Un cutremur cu magnitudinea 7,5 a zguduit în 2018 munții îndepărtați din munții muntoși din PNG, ucigând peste 100 de persoane și deteriorând mii de case.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel