Cutremur puternic în Turcia: cinci răniţi şi pagube materiale VIDEO

Alexandra Curtache |
Data actualizării: | Data publicării:
Cutremur puternic în Turcia: cinci răniţi şi pagube materiale
Cutremur puternic în Turcia: cinci răniţi şi pagube materiale

Un cutremur puternic cu magnitudinea de 5,6 grade pe scara Richter a lovit provincia Tokat din nord-estul Turciei, anunță Agenția Națională pentru Managementul Dezastrelor și Situațiilor de Urgență. 

Seismul s-a produs ieri, în jurul orei 15:00, cu epicentrul în apropierea orașului Sulusaray, la o adâncime de aproximativ șase kilometri.

Deși au existat trei cutremure resimțite în regiunea Tokat joi seara, cel mai puternic a fost de 5,6 grade pe scara Richter. Ministrul turc al Sănătății, Sharretin Coca, a confirmat că unul dintre cutremurele resimțite a provocat răniți și pagube materiale, fără a se raporta pierderi umane.

 

Cinci persoane au fost rănite 

 

Imediat după cutremur, echipele de intervenție și ambulanțele au fost trimise la fața locului pentru a evalua situația și pentru a oferi ajutor celor afectați. Potrivit Agenției locale de presă AHI, cinci persoane au fost rănite în urma cutremurului, în timp ce locuitorii speriați încercau să fugă din case.

Epicentrul seismului a fost localizat la o adâncime de 5,25 de kilometri și a fost urmat de trei replici, resimțite în principalul oraș din regiune, Sivas. Cutremurele și replicile lor au fost înregistrate la o adâncime de mai puțin de șase kilometri, conform AFAD.

 

 

 

Școlile sunt închise 24 de ore

 

În urma acestui eveniment seismic, autoritățile locale din regiunea Tokat au decis să închidă școlile timp de 24 de ore și să deschidă centre sportive și instituționale pentru a asigura adăpost celor care au dorit să-și evacueze domiciliul.

Regiunea Tokat se află pe falia nord-anatoliană, o zonă deosebit de activă seismic, cunoscută pentru riscul crescut de cutremure. În trecut, această regiune a mai fost afectată de evenimente seismice majore, inclusiv un cutremur violent cu magnitudinea de 7,4, care a lovit sudul și sud-estul Turciei la 6 februarie 2023, soldat cu un număr semnificativ de pierderi umane conform bilanțului oficial.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel