Un curier român din Belgia a furat telefoanele mobile pe care trebuia să le livreze. Pagubă de aproape 50.000 de euro

Liviu Ludovic |
Data publicării:
Jobul de șofer curier este unul atractiv pentru românii din străinătate (Sursa foto: Freepik)
Jobul de șofer curier este unul atractiv pentru românii din străinătate (Sursa foto: Freepik)

Un curier român din Belgia e acuzat că a furat telefoanele mobile pe care trebuia să le livreze. În total, ar fi sustras smartphone-uri în valoare de 48.000 de euro.

Un tânăr român în vârstă de 28 de ani, angajat ca șofer curier în Zaventem, a fost adus în fața instanței penale din Mechelen luni, sub suspiciunea de furtul a zeci de telefoane mobile de lux. Procuratura a solicitat o pedeapsă de doi ani de închisoare, însă curierul neagă că ar fi sustras aceste dispozitive.

Românul a intrat în atenția autorităților în primăvara acestui an, fiind suspectat într-o serie de furturi de telefoane mobile în regiunea Mechelen.

"Între decembrie 2020 și aprilie 2021, au dispărut 71 de telefoane mobile scumpe de la firma de curierat unde I.S. era angajat, cu o valoare totală de 48.000 de euro. Smartphone-urile erau scoase din coletele destinate Proximus", a explicat procurorul, potrivit publicației Nieuwsblad.

"În timpul anchetei interne, s-a constatat că furturile aveau loc întotdeauna în ziua de joi și că coletele vizate erau mereu transportate de același curier".

Procuratura susține că furturile au avut loc în timpul traseului dintre depozit și destinatar. O acțiune a fost pusă în aplicare și a dezvăluit că a doua zi au dispărut din nou trei telefoane mobile din încărcătură.

Românul spune că nu a furat telefoanele mobile

 

Tânărul a negat că ar fi furat telefoanele mobile, dar a fost găsit în posesia unui iPhone 12 și avea la el 700 de euro în numerar. Smartphone-ul s-a dovedit a fi unul dintre dispozitivele furate. Bărbatul a afirmat că suma de bani era destinată întreținerii mașinii sale.

Procurorul a subliniat gravitatea faptelor: "Individul lucrează între timp la o altă firmă de curierat. Este ceva care mă face să-mi pun întrebări". Românul riscă acum o pedeapsă de doi ani de închisoare și o amendă de 2.400 de euro.

Avocatul său a încercat să ridice îndoieli cu privire la implicarea sa în furturi: "În dosar nu găsesc dovezi suficiente că el a furat telefoane mobile". Avocatul a mai adăugat că în timpul unei percheziții la domiciliu nu au fost găsite telefoane mobile. 

Tânărul a fost asistat de un traducător de limba franceză, dar acest lucru s-a dovedit insuficient, deoarece limba română este limba sa maternă. Prin urmare, instanța a decis să amâne cazul până săptămâna viitoare, cu asistența unui traducător român.

 

---------------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când apare o știre importantă, puteți intra pe unul din grupurile de dedicate cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri:

-> https://chat.whatsapp.com/JJePx9Ood2XAgm8wytbimH 

-> https://chat.whatsapp.com/J6n4XX2nQLL0yuoailBGk6 

-> https://chat.whatsapp.com/Jb6xHKTjTdhIGOmUrCk0qy 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel