Austria. Un cuplu și-a amânat nunta din cauza facturilor enorme la energie electrică. Daniel: „Costurile fixe sunt de peste 2.000 de euro“

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Un cuplu din Austria este nevoit să își amâne ceremonia de nuntă din cauza creșterii bruște a costurilor energiei electrice

Trebuia să fie cea mai frumoasă zi din viața unui cuplu. Dar costul extrem de ridicat al energiei electrice amenință să dărâme această căsătorie.

Atunci când inflația pune piedici la lucrările (de electricitate). Un cuplu este acum amenințat chiar cu amânarea nunții din cauza prețurilor ridicate la electricitate: "Vrem să ne recuperăm nunta de la biserică, dar acum nu știm cum ne vom permite această sărbătoare", a declarat Daniel S. (34 de ani) pentru "Kronen Zeitung".

Austria. Un cuplu și-a amânat nunta din cauza facturilor enorme la energie electrică

 

Bărbatul locuiește împreună cu soția sa și cei trei copii de 2, 4 și 6 ani, în Waizenkirchen (districtul Grieskirchen) într-o locuință închiriată.

Costurile energiei electrice erau deja ridicate, iar acum vor fi majorate și mai mult: de la 267 la 649 de euro pe lună. "Costurile fixe sunt acum de peste 2.000 de euro", se plânge bărbatul de 34 de ani. "Și asta cu un venit de 2.700 de euro".

Daniel: „Costurile fixe sunt de peste 2.000 de euro“

 

"Oamenii sunt disperați", spune președintele SPÖ din Austria Superioară, Michael Lindner. "Primesc corespondență de la furnizorul de servicii energetice de stat cu facturi la prețul gazelor care sunt de până la patru ori mai mari". Potrivit lui Lindner, un pensionar din Austria Superioară a plătit 160 de euro în decembrie, iar din ianuarie va trebui să plătească 540 de euro. Politicianul cere o plafonare a prețurilor la electricitate și gaze, precum și o frână a costurilor de încălzire în fața inflației. 

Lindner avertizează asupra consecințelor drastice pentru economia națională: "Locurile de muncă vor fi puse sub presiune și în Austria Superioară dacă, spre deosebire de vecinii germani, în Austria nu se iau măsuri eficiente împotriva prețurilor ridicate la energie", a spus el. Guvernul Austriei Superioare trebuie să "intervină" în acest caz, a spus el. Linder a cerut o sesiune specială pe această temă.

Vienezii se plâng de costurile mari la încălzire

 

"De acum încolo trebuie să plătesc rate lunare de 374 de euro - și asta nu include nici măcar energia electrică", se plânge Werner (56 de ani) din Viena. Iar apartamentul său are doar 32 de metri pătrați. La începutul anului, beneficiarul ajutorului de șomaj, care nu poate munci, a primit o factură alarmant de mare de la furnizorul său de încălzire urbană. 

 

--------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când apare o știre importantă, puteți intra pe unul din grupurile de dedicate cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri:

-> https://chat.whatsapp.com/JJePx9Ood2XAgm8wytbimH 

-> https://chat.whatsapp.com/J6n4XX2nQLL0yuoailBGk6 

-> https://chat.whatsapp.com/Jb6xHKTjTdhIGOmUrCk0qy 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel