Un controversat avocat, care îl consilia pe interlopul român Florian Tudor "Rechinul", asasinat în Mexic

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Miercuri, 15 februarie, a fost raportat un atac armat la un stand de mâncare stradală din orașul Tijuana, Baja California. Era în jurul orei trei după-amiaza când un grup de bărbați înarmați a tras asupra unui bărbat care mânca acolo. Acesta se numea Víctor Hugo López Ramírez, de profesie avocat. Printre clienții celebri ai nu mai puțin controversatului avocat se numără și interlopul român  Florian Tudor "Rechinul".

Victima atacului a fost identificată de Procuratura Generală a statului, care a anunțat primele progrese în anchetă după executarea avocatului.

"S-a stabilit că faptele s-au înregistrat pe strada Misión de Mulegé și Paseo de los Héroes, unde defunctul și-a pierdut viața prin împușcare", se arată în comunicatul oficial al FGE.

Un controversat avocat, care îl consilia pe interlopul român Florian Tudor "Rechinul", asasinat în Mexic

 

Potrivit presei locale, agresorii au fugit spre un magazin Sam's Club situat în Plaza Minarete, la câteva străzi distanță de locul unde s-au tras focurile de armă.

Elemente ale poliției municipale și ale Gărzii Naționale au desfășurat o operațiune care, potrivit rapoartelor preliminare, a inclus evacuarea unității comerciale. Punerea în aplicare a operațiunii de securitate a dus la capturarea unuia dintre presupușii atacatori, însă celălalt a reușit să scape.

Până în prezent, identitatea bărbatului reținut de autorități nu a fost făcută publică și nici nu a fost clarificat motivul atacului asupra avocatului.

Cine a fost Víctor Hugo López Ramírez?

 

Potrivit informațiilor împărtășite chiar de López Ramírez pe site-ul său oficial, acesta avea douăzeci de ani de experiență în dreptul penal și civil. Era specializat în infracțiuni precum crima organizată și procedurile de extrădare internațională.

Potrivit profilului său profesional, locuia în cartierul Cuauhtémoc din Ciudad de Mexico și studiase la Universidad del Valle de México, precum și la Universidad Panamericana.

La momentul execuției sale, era avocatul apărării în cazul "Caporalului 20″, liderul cartelului Arellano Felix implicat în uciderea jurnalistului Margarito Martinez, executat în fața casei sale la 17 ianuarie 2022.


Oficialii judiciari au indicat că el a oferit, de asemenea, consultanță juridică lui Florian Tudor „Rechinul“ presupusul lider al mafiei din regiunea Riviera, care este, de asemenea, cunoscut ca fiind liderul mafiei românești și care face obiectul unei proceduri de extrădare în țara sa de origine pentru crimă organizată, șantaj și tentativă de omor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel