Un chirurg neînfricat a îndepărtat o grenadă care putea exploda, din corpul unui soldat ucrainean

Alexandra Curtache |
Data publicării:
Un chirurg neînfricat a îndepărtat o grenadă care putea exploda, din corpul unui soldat ucrainean / Foto: Facebook
Un chirurg neînfricat a îndepărtat o grenadă care putea exploda, din corpul unui soldat ucrainean / Foto: Facebook

Un chirurg curajos din Ucraina a salvat viața unui soldat după ce i-a scos o grenadă din corp fără ca aceasta să explodeze.

Un soldat a supraviețuit recent la limită după ce a primit o grenadă activă înfiptă în piept și a avut nevoie de o intervenție chirurgicală pentru a îndepărta bomba, deși aceasta ar fi putut exploda în orice moment.

Postând incredibila ispravă chirurgicală pe Facebook, armata ucraineană a adus un omagiu unuia dintre cei mai experimentați chirurgi ai săi, generalul-maior Andriy Verba, care a efectuat operația.

Aceștia au explicat că în ajutorul talentatului chirurg în eforturile sale au fost o pereche de geniști care au supravegheat procedura pentru a menține atât chirurgul, cât și pacientul cât mai în siguranță atunci când au de-a face cu o grenadă.

 

Generalul-maior Verba a fost fotografiat ținând în mână bomba după operația reușită

 

Arma în cauză este cunoscută sub numele de grenadă VOG, un proiectil exploziv conceput pentru a fi tras dintr-un lansator de grenade.

Această bombă specială a rămas în trunchiul unui soldat ucrainean, care a fost trimis în continuare la reabilitare și recuperare după o operație reușită.

El a fost nevoit să efectueze procedura chirurgicală fără a utiliza electrocoagularea, care constă în folosirea unui curent electric pentru a distruge țesuturile anormale și a controla sângerarea, de teamă că ar putea detona grenada.

 

 

În curând se va împlini un an de când Vladimir Putin a atacat Ucraina

 

În curând se va împlini un an de când Vladimir Putin a lansat pentru prima dată ceea ce a numit o "operațiune militară specială", dar care a fost în mod evident o invazie a Ucrainei de către trupele rusești.

Speranțele lui Putin că Rusia își va asigura o victorie rapidă nu au durat mult, deoarece forțele sale s-au împotmolit și nu au reușit să învingă armata ucraineană.

Ca răspuns la invazia lor, Rusia a fost lovită de sancțiuni punitive din partea multor țări, în timp ce aceleași țări au oferit ajutor material și asistență Ucrainei.

Pe măsură ce războiul continuă, acesta culege o taxă sângeroasă asupra poporului ucrainean și nu se întrevede un sfârșit imediat al conflictului.

Forțele ucrainene continuă să lupte și să moară în fiecare zi cu scopul de a-i învinge pe ruși și de a împinge trupele lui Putin să părăsească complet țara lor.

La mai bine de 10 luni de la începutul invaziei rusești, Ucraina se bucură încă de un sprijin puternic din partea comunității internaționale, care continuă să furnizeze ajutor națiunii și a oferit locuințe pentru milioane de refugiați care au fugit din calea războiului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel