Un celebru medic italian explică de ce în Italia nu a lovit valul 2, ca în Franța sau Spania: "Asta ne-a salvat"

Bogdan Bolojan |
Data actualizării: | Data publicării:
Italia
Italia

Coronavirusul face ravagii în mai multe țări din Europa: Franța a înregistrat 15800 de noi cazuri, Spania 12000, însă Italia doar 2000. Un celebru medic italian spune care este explicația pentru care Italia rămâne la o rată mică a infectărilor deși inițial a fost țara cea mai afectată.

Massimo Galli, șeful spitalului Sacco din Milano spune de ce nu a lovit valul 2 în Italia, asemenea altor țări europene. 

Situația din țările din jurul nostru este alarmantă . Nu este clar de ce, dar am propria mea părere. Impresia mea personală este că lockdown-ul, închiderea țăii, așa cum am trăit-o și am suferit din această cauză, mai riguroasă decât în ​​altă parte, a limitat circulația virusului în unele părți ale Italiei. Mai multe regiuni nu au avut cazuri noi de o anumită perioadă de timp. Acea intervenție radicală ne-a oferit un fel de val lung de protecție, dar echilibrul este fragil. Raportul de ieri al Institutului Superior de Sănătate explică faptul că, în prezent circulă virus în întreaga țară și cazuri a crescut pentru a opta săptămână," a declarat Galli. 

 

Galli: Virusul nu s-a schimbat semnificativ

 

„Virusul nu s-a schimbat semnificativ. Primul val a fost generat de o singură tulpină virală, cu o capacitate infecțioasă și difuzivă mai mare. Dacă sunteți în vârstă și aveți afecțiuni medicale, aceasta poate avea consecințe grave. Unele studii  ne spun, de asemenea, că tinerii și copiii se infectează mai puțin decât persoanele în vârstă," a mai spus medicul conform, Corriere.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel