Un bărbat înarmat cu un cuțit, arestat pe stadionul din Cipru, unde Papa Francisc oficia o slujbă

Mihaela Horchidan |
Data publicării:
Papa Francisc compară războiul dus de Rusia contra Ucrainei cu planul de exterminare nazist împotriva evreilor / sursa foto: Facebook
Papa Francisc compară războiul dus de Rusia contra Ucrainei cu planul de exterminare nazist împotriva evreilor / sursa foto: Facebook

Autoritățile din Cipru au arestat vineri un bărbat aflat în posesia unui cuţit, care încerca să pătrundă pe stadionul din Nicosia unde Papa Francisc oficia o slujbă.

Poliţia din Cipru a arestat în această dimineață un bărbat aflat în posesia unui cuţit şi care încerca să pătrundă pe stadionul din Nicosia unde papa Francisc oficia o slujbă, a informat un responsabil al poliţiei locale, transmite Reuters, preluată de Agerpres. 'În timpul unei percheziţii la intrarea pe stadion, a fost arestat un cetăţean străin în vârstă de 43 de ani, care avea asupra sa un cuţit', a declarat oficialul de poliţie.

De asemenea, o a doua sursă de securitate, care a dorit să rămână anonimă, a spus că cuțitul părea a fi unul „pentru uz personal”.

Astfel, este posibil ca întâmplarea să nu aibă legătură cu prezența Papei în țară.

Bărbatul asupra căruia a fost depistat cuțitul ar fi din Nigeria. De asemenea, se pare că acesta a fost deja audiat.

 

Papa Francisc, călătorie în Cipru și Grecia: Dumnezeu este mare, este mai mare decât contradicțiile noastre

 

Pontiful a ajuns joi, 2 decembrie 2021 în Cipru și se întoarce din Grecia, la Vatican, pe data de 6 decembrie pentru comemorarea liturgică a Sfântului Nicolae.

Papa Francisc a ajuns ieri în Cipru, într-o călătorie apostolică, iar în următoarele zile va ajunge și în Grecia, scrie vaticannews.va. Prima întâlnire a etapei cipriote a celei de-a 35-a călătorii apostolice a pontificatului a fost cu reprezentanții Bisericii catolice locale la Nicosia, singura capitală europeană divizată.

”Împărtășesc bucuria mea de a vizita această țară, pășind ca peregrin pe urmele marelui apostol Barnaba, fiu al acestui popor, discipol îndrăgostit de Isus, vitează vestitor al Evangheliei care, mergând printre comunitățile creștine pe cale de a se naște, vedea cum lucrează harul lui Dumnezeu și se bucura, îndemnându-i pe toți să rămână în Domnul cu inimă neclintită (Fapte 11,23). Iar eu vin cu aceeași dorință: să văd cum lucrează harul lui Dumnezeu în Biserica voastră și în țara voastră, să mă bucur împreună cu voi pentru faptele minunate pe care Domnul le săvârșește și să vă îndemn să perseverați întotdeauna, fără a obosi, fără a vă descuraja. Dumnezeu este mare, este mai mare decât contradicțiile noastre”, a declarat Papa Francisc. 

 

A 35-a călătorie apostolică internațională

 

Vizita papei Francisc în Cipru și Grecia (2-6 decembrie 2021) este a 35-a călătorie apostolică internațională a pontificatului și cea de-a treia efectuată în 2021. Între 5-8 martie, pontiful a mers în Irak, iar între 12-15 septembrie, la Budapesta și în Slovacia.

Călătoria apostolică a papei Francisc în Cipru și Grecia este a doua realizată în aceste țări de un pontif, după pelerinajul efectuat pe urmele Sfântului Apostol Paul de papa Benedict în zilele 4-6 iunie 2010 și de Sfântul Ioan Paul al II-lea, care în zilele 4-9 mai 2001 a vizitat Grecia, Siria și Malta.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel