Un bărbat a primit UN MILION de dolari după ce a petrecut 17 ani în închisoare pentru o crimă comisă de dublura sa

Alexandra Curtache |
Data publicării:
Un bărbat a primit UN MILION de dolari după ce a petrecut 17 ani în închisoare pentru o crimă comisă de dublura sa / Foto: Unsplash
Un bărbat a primit UN MILION de dolari după ce a petrecut 17 ani în închisoare pentru o crimă comisă de dublura sa / Foto: Unsplash

Un bărbat a primit o compensație de 1 milion de dolari, după ce a fost obligat să stea 17 ani după gratii pentru o infracțiune pe care un alt bărbat care semâna perfect cu el a comis-o.

Richard Jones a fost încarcerat pe nedrept în anul 2000 pentru jaf calificat, dar greșeala a fost descoperită abia ani mai târziu, când victimei și martorilor li s-a arătat o fotografie a dublurii sale, Ricky Amos.

Crima a fost comisă în 1999, în parcarea unui Walmart din Roeland Park, Kansas, unde un bărbat a încercat să fure geanta unei femei.

În ciuda faptului că Jones avea un alibi - se afla cu prietena sa în Kansas City - și a lipsei de probe la locul faptei, el a fost condamnat. Greșeala a fost comisă atunci când martorii oculari l-au identificat pe Jones ca fiind vinovatul dintr-o serie de fotografii de identificare.

 

Bărbatul a făcut apel la sentință de mai multe ori, dar a fost respins 

 

Proiectul Midwest Innocence Project și Facultatea de Drept a Universității din Kansas au pornit în cele din urmă într-o misiune pentru a reabilita numele lui Jones.

Și, în acest proces, au descoperit că dublura sa se afla de fapt în aceeași închisoare ca și el.

Acest lucru a determinat un judecător să prezinte din nou victimei și martorilor oculari fotografia de identificare a lui Jones și a unui alt deținut, Amos.

Cu toate acestea, ei nu au putut să-i deosebească pe cei doi bărbați. De asemenea, nu a existat nicio dovadă fizică, ADN sau amprente care să-l lege vreodată de crima din 1999.

Deși Amos a continuat să nege că a comis crima, a fost condamnat în locul lui Jones, iar acestuia i s-a permis în cele din urmă să se alăture familiei sale.

 

Despăgubire de un milion de dolari, după ce a stat pe nedrept la închisoare

 

Jones a declarat că el crede că a fost "binecuvântat" după ce a fost în cele din urmă eliberat în 2017.

"Când vine vorba de copiii mei, a fost o călătorie grea, dar ei sunt acum la o vârstă la care pot înțelege", a spus el.

Jones a primit, de asemenea, un certificat de nevinovăție, precum și despăgubirea sa de un milion de dolari. "Nu cred în noroc, cred că am fost binecuvântat", a declarat Jones pentru Kansas City Star.

Un avocat care a lucrat la acest caz a declarat: "Am fost impresionați de cât de mult semănau", conform Ladbible.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel