Un bărbat din Germania a găsit în grădina sa un meteorit de aproximativ trei kg. Surpriza a fost când a aflat că valorează 175.000 de lire sterline

Alexandra Curtache |
Data actualizării: | Data publicării:
Foto: Captură video youtube
Foto: Captură video youtube

Un bărbat a găsit în grădina sa un meteorit de aproape trei kg, care valorează o sumă uriașă de 175.000 de lire sterline. Abia îi venea să creadă când roca spațială veche de 4,5 miliarde de ani s-a prăbușit în curtea sa din orașul Elmshorn, Germania.

Un proprietar norocos din Germania, care a găsit un meteorit de 2,5 kilograme în grădina sa din spate este pregătit să îl vândă pentru suma de 175.000 de lire sterline.

Abia atunci când fiica sa pasionată de știință și-a amintit că meteorii sunt magnetici, și-a dat seama că o avere i-a căzut în brațe.

Mahmut, în vârstă de 47 de ani, a explicat: "La început am crezut că gaura din grădină a fost cauzată de o scurgere de gaz sau de o reacție chimică și am chemat pompierii. Aceștia au putut da rapid undă verde. Nu ne-am gândit la un meteorit. Fiica mea a fost cea care a venit cu ideea de a face un test cu magneți. Ea auzise că un meteorit este magnetic la câteva ore după impact, iar rocile normale nu sunt".

Mahmut a povestit presei locale cum fiica sa a scos doi magneți din dulapul cu ace și i-a încercat pe rocă.

El a spus: "Chiar s-au lipit de piatră!"

 

Meteoritul a călătorit milioane de kilometri prin spațiu, de la o distanță de până la Jupiter

 

Mahmut spune că soția și fiica sa își beau cafeaua când au auzit o bubuitură grozavă în grădina din spate. Dar când s-au grăbit să iasă afară, cei doi au fost uimiți să găsească o piatră uriașă pe jumătate îngropată în pământ.

Acum, Mahmut examinează oferte pentru această rocă ultra rară din toată lumea.

El a declarat: "Am primit oferte internaționale prin telefon și în persoană. Am primit mai multe oferte din Germania, dar și din SUA, de exemplu.  Cea mai mare ofertă este în prezent de aproximativ 200.000 de euro (175.000 de lire sterline). Vom aștepta și vom vedea. Bineînțeles, pentru noi ar fi fost important și ca meteoritul să poată fi văzut și de alții, cel puțin temporar. Poate într-un muzeu".

Carsten Jonas, în vârstă de 57 de ani, de la Meteors Working Group - care investighează fenomenele spațiale - estimează că meteoritul are o vechime de aproximativ 4,5 miliarde de ani.

De asemenea, el a dezvăluit că este posibil ca acesta să fi cântărit cândva peste 100 de kilograme în spațiu.

 

Specialiștii de la Centrul Aerospațial German au evaluat roca spațială



El a spus: "Acesta este cel mai mare meteorit care a căzut vreodată în Schleswig-Holstein. În 1962, unul a lovit un acoperiș din Kiel, cântărind aproximativ un kilogram. În 2019 am avut un impact, dar a cântărit doar 28 de grame.

Meteoritul Elmshorn provine dintr-o centură de asteroizi situată între Marte și Jupiter. A călătorit câteva milioane de kilometri. Ceea ce este special la acest meteorit este că a fost observată căderea lui. Și asta într-o zonă locuită."

Specialiștii de la Centrul Aerospațial German (DLR) au fost chemați să evalueze roca spațială prin scanări 3D pentru a înțelege mai bine mișcarea și originea acesteia.

Mahmut a dezvăluit că meteoritul este în prezent păstrat în siguranță într-o cutie de depozit specială și a adăugat: "Ne-am îndrăgostit de această piatră. De aceea vrem să o facem accesibilă și altor oameni", conform Mirror.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel