Un băiat de zece ani jefuiește o bancă în Germania: "Dacă nu-mi dați banii, îi omor pe toți"

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Un băiat de zece ani jefuiește o bancă din Germania: "Dacă nu-mi dați banii, îi voi omorî pe toți". Când mai mulți angajați au înțeles ce se întâmplă, au încercat să se apropie de minor pentru a se înțelege cu el, dar micul tâlhar, frustrat că nimeni nu pare să-i ia în serios cererile, a părăsit sucursala.

Băiețelul a intrat în sucursala Sparkasse din Garbsen-Mitte puțin după ora unsprezece, miercuri dimineața. S-a dus în zona ghișeului și, după un salut prietenos din partea unuia dintre angajați, care l-a întrebat cu ce îl poate ajuta, a cerut ca toți banii din seif să îi fie predați. Angajatul în cauză a avut nevoie de câteva secunde pentru a reacționa și atunci a proferat amenințarea: "Dacă nu mi-i dai, va trebui să-ți asumi consecințele". "O să vă termin pe toți", a repetat el în încercarea sa de intimidare.

Vârsta tâlharului este de nouă, cel mult zece ani, după cum a dedus poliția din Hanovra din imaginile înregistrate de camerele de supraveghere și din mărturiile angajaților. Când mai mulți dintre ei au înțeles ce se întâmplă, au încercat să se apropie de băiat pentru a se înțelege cu el, dar micul jefuitor, frustrat că nimeni nu pare să-i ia în serios cererile, a părăsit banca.

Totul ar fi rămas o simplă anecdotă dacă nu ar fi fost faptul că a lăsat în urmă o valiză mică, neagră, cu pereți tari, obișnuită printre elevii germani pentru transportul cărților de școală. Având în vedere acest lucru, a fost activat protocolul corespunzător. Angajații au cerut clienților aflați în birou să părăsească incinta, iar ei înșiși s-au refugiat în camera antibombă. Poliția a sosit în câteva minute și a izolat mai multe străzi din jurul sucursalei, dar după ce geniștii au stabilit că pachetul era complet inofensiv, căutările au început în zadar: presupusul spărgător de bănci nu a fost găsit nicăieri.

Un băiat de zece ani jefuiește o bancă în Germania: "Dacă nu-mi dați banii, îi omor pe toți"

 

Mandatul de percheziție se referă la "un băiat sau o fată" în vârstă de nouă sau zece ani, care are o înălțime de 1,20 metri și a cărui cea mai importantă trăsătură distinctivă este o șapcă gri și albă cu un motiv de ren. Descrierea poliției adaugă că poartă o jachetă neagră cu glugă și căptușeală portocalie, pantaloni negri, șosete și mănuși albe cu benzi reflectorizante și o mască chirurgicală albastru deschis cu care și-a acoperit fața în timpul tentativei de jaf, ceea ce face foarte dificilă identificarea sa.

Parchetul a deschis o anchetă pentru infracțiunea de tentativă de tâlhărie și șantaj grav cu constrângere, chiar dacă, având în vedere vârsta sa fragedă, autorul nu a putut fi urmărit penal din lipsă de răspundere penală. Conform Codului penal german, copiii cu vârsta sub 14 ani sunt considerați incapabili din punct de vedere penal. Procurorul justifică investigația pe motiv de îngrijorare cu privire la faptul că copilul ar fi putut fi instigat de adulți să comită infracțiunea.

Potrivit unui raport al publicației Hannoversche Allgemeine, locuitorii din Garben-Mitte, în Saxonia Inferioară, împărtășesc aceste presupuneri. Există, de asemenea, speculații potrivit cărora jaful ar fi fost un "test de curaj", o provocare între prieteni prin care protagonistul acestei povești a vrut să își dovedească bărbăția.

„Băieți, vreți bani: Cereți-le bunicilor sau deveniți influenceri!“

 

Pe lângă multe alte instituții media germane, povestea a fost relatată de postul public de radio pentru copii KIKA, unde prezentatorul i-a avertizat pe ascultători: "Deci, băieți, dacă aveți nevoie de bani, să încercați să jefuiți o bancă nu este cea mai bună cale de a-i obține, s-ar putea să fie chiar cea mai proastă cale". Audiența KIKA a intervenit apoi cu apeluri telefonice care ofereau idei despre cum poate un copil de 10 ani să facă rost de bani mai mult sau mai puțin ușor, de la "cereți-le bunicilor" la "vindeți-vă autocolantele" și, inevitabil, "deveniți un influencer".

Adevărul este că, în Germania, nu este atât de rar pe cât s-ar putea crede că un copil sub 14 ani este suspectat de o infracțiune. În 2021, au fost înregistrate aproximativ 68.700 de astfel de cazuri; în anul precedent, potrivit poliției, acest număr a fost cu aproximativ 14% mai mic decât în anul precedent din cauza pandemiei. Iar în cadrul acestor date, o tendință foarte vizibilă este aceea că tot mai multe fete preadolescente intră în statistici în fiecare an, când, în urmă cu doar cinci ani, era vorba aproape exclusiv de băieți de această vârstă.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel