Un avion plin cu pasageri, care a decolat de la Iasi spre Italia, întors de urgență pe pistă

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Un avion WizzAir care urma să ajungă de la Iași în Italia, la Bologna, s-a întors pe pistă din cauza unor probleme tehnice.

În seara zilei de 15 septembrie 2023, un avion Airbus A320 operat de compania Wizz Air a decolat de pe Aeroportul Internațional Iași cu destinația Bologna, Italia. Cu toate că călătoria promitea a fi una obișnuită, evenimentul a luat o întorsătură neașteptată când aeronava a lovit una sau, posibil, mai multe păsări în timpul decolării.

Incidentul a determinat echipajul să ia măsuri de precauție, iar piloții au decis să intre într-o zonă de așteptare la nord-vest de Iași pentru a evalua situația și a efectua verificări tehnice necesare. Pasagerii, în principal români, au fost informați cu privire la situație și au fost menținuți în aeronavă în timpul acestei perioade de așteptare.

După câteva zeci de minute, cu o abordare precaută și sigură, avionul a revenit pe Aeroportul Internațional Iași, unde a aterizat în siguranță la ora locală 19:45, aproximativ 45 de minute după decolare. Din fericire, nu s-au înregistrat răniri printre pasagerii aeronavei, potrivit BoardingPass.ro

În timpul inspecției ulterioare, pe pista aeroportului ieșean au fost descoperite mai multe resturi de păsări, ceea ce a confirmat impactul cu acestea. Cu toate acestea, în acest moment, este încă incert dacă pasagerii zborului Wizz Air către Bologna își vor continua călătoria vineri seara sau dacă acest zbor va fi anulat.

Aeronava implicate în acest incident este un Airbus A320 înmatriculat cu codul 9H-WBJ, care a fost asamblat la începutul anului 2014.

După ce a fost verificat de o echipă tehnică și a fost realimentat, în jurul orei 20:40 aeronava a decolat de la Iași spre destinția inițială, Bologna, Italia.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel