Un avion mexican a fost prins în mijlocul unui schimb de focuri între carteluri: „Ne-am aruncat la podea”

Alexandra Curtache |
Data publicării:
Un avion mexican a fost prins în mijlocul unui schimb de focuri între carteluri: „Ne-am aruncat la podea” / Foto: Captură video youtube
Un avion mexican a fost prins în mijlocul unui schimb de focuri între carteluri: „Ne-am aruncat la podea” / Foto: Captură video youtube

Un avion mexican plin de pasageri a fost prins în mijlocul unui schimb de focuri între carteluri. Oamenii speriați din interior au declarat că s-au „aruncat la podea” de frică să nu fie împușcați.

"Uite un avion de atac, tată", a spus unul dintre copiii actorului David Tellez în timp ce a văzut un avion militar mexican aterizând alături de avionul de pasageri al companiei Aeromexico, joi dimineața devreme.

Apoi au început focurile de armă.

"În timp ce acceleram pentru decolare, am auzit focuri de armă foarte aproape de avion și atunci ne-am aruncat cu toții la podea", a declarat Tellez după incidentul din orașul Culiacan, situat în nordul țării.

 

Disputa între carteluri a avut loc după arestarea unui membru important 

 

Violențele au izbucnit joi în Culiacan după arestarea lui Ovidio Guzman, fiul celebrului lord al drogurilor cunoscut sub numele de El Chapo și membru de rang înalt al cartelului Sinaloa.

Aeromexico a declarat că nimeni din zborul lui Tellez nu a fost rănit. Aeroportul din Culiacan a fost închis la scurt timp după aceea, în timp ce forțele de securitate au patrulat prin oraș, care era presărat cu vehicule incendiate, încercând să limiteze reacțiile violente.

Tellez, în vârstă de 42 de ani, călătorea împreună cu soția și copiii săi, în vârstă de 7, 4 și 1 an, după ce a petrecut Crăciunul în familie.

El a declarat pentru Reuters că a ajuns la aeroport pentru zborul său de la ora 8:24 fără incidente, în ciuda faptului că a întâlnit blocaje rutiere instituite în urma schimburilor de focuri de armă din timpul nopții. Deși arestarea lui Guzman nu fusese încă confirmată, agenții de securitate nervoși i-au îndemnat pe călători să intre rapid.

"Autoritățile nu spuneau nimic", a declarat el prin telefon.

 

Zborul a fost anulat

 

Tellez s-a ascuns într-o baie a aeroportului împreună cu familia sa, după ce a auzit că în aeroport se aflau membri ai unei bande. Zvonul s-a dovedit a fi fals, iar călătorii de la Aeromexico s-au îmbarcat rapid.

Cu toate acestea, chiar în momentul în care zborul AM165 către Mexico City era pe cale să decoleze, o succesiune de avioane militare a aterizat pe pistă.

Tellez și-a scos telefonul mobil, înregistrând mai multe videoclipuri care arată două avioane mari de transport ale forțelor aeriene, avioane de atac mai mici, asemănătoare unor avioane de vânătoare, și camioane militare pe pistă. Apoi, focuri de armă au început să răsune în depărtare.

O înregistrare video care circulă pe rețelele de socializare, care pare să surprindă același incident, arată pasageri ghemuiți sub scaunele lor, în timp ce un copil plânge.

 

Pasagerii au fost mutați înapoi în aeroport

 

O însoțitoare de zbor a declarat că motorul fusese lovit, declanșând o scurgere. Echipajul a îndrumat pasagerii să debarce, mutându-i într-o sală de așteptare fără ferestre din aeroport.

Nu este clar cine a tras în cine.

Familia lui Tellez plănuiește să se îmbarce vineri la bordul unui alt zbor, dar până atunci, rămâne pe loc.

"Preferăm să rămânem în aeroport până când vom putea pleca în siguranță", a spus el. "Orașul este mai rău decât pare. Sunt multe împușcături și confuzie". 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel