Un aeroport din Italia va folosi FaceBoarding, un sistem de recunoaștere facială pentru îmbarcarea în avion 

Cristina Iacob |
Data publicării:
Foto: ILUSTRATIV / Sursa: pixabay.com
Foto: ILUSTRATIV / Sursa: pixabay.com

Aeroportul Milano Linate își îmbunătățește serviciile prin introducerea sistemului de îmbarcare biometrică, cunoscut sub numele de FaceBoarding. Acest serviciu inovator le permite pasagerilor să acceseze controalele de securitate și să procedeze la îmbarcare folosind recunoașterea facială.

Un serviciu revoluționar va fi disponibil pentru toți pasagerii care tranzitează Aeroportul Milano Linate: FaceBoarding. Această inovație permite călătorilor să acceseze controalele de securitate și să procedeze la îmbarcare utilizând recunoașterea facială, eliminând necesitatea prezentării pașaportului sau a cărții de identitate electronice și a biletului de îmbarcare la diferitele puncte de control din aeroport.

Primarul Milano, Giuseppe Sala, a subliniat importanța acestei inovații, evidențiind faptul că Milano Linate devine primul aeroport care implementează un astfel de sistem, deschizându-l tuturor companiilor aeriene. CEO-ul Zara, Armando Brunini, a confirmat intenția de a extinde acest serviciu și la Aeroportul Malpensa, subliniind importanța evaluării și colaborării cu alte companii și în funcție de cereri și necesități.

Ita Airways și SAS sunt primele companii care s-au alăturat proiectului 

 

FaceBoarding este descris ca fiind un sistem sigur, simplu și rapid, care oferă călătorilor posibilitatea de a alege între utilizarea recunoașterii faciale sau procedurile tradiționale de verificare. Tehnologia, dezvoltată în colaborare cu Enac și Poliția de Stat, promite o mai mare viteză și eficiență a verificărilor, asigurând totodată protecția vieții private și a datelor pasagerilor.

Serviciul este disponibil pentru toate companiile aeriene care doresc să își integreze sistemele de check-in și îmbarcare cu sistemul FaceBoarding. Ita Airways și SAS sunt primele companii care s-au alăturat proiectului. Partenerii Sea în acest proiect sunt Thales și Dormakaba, care au dezvoltat sistemul de procesare biometrică și porțile corespunzătoare.

FaceBoarding se adresează tuturor pasagerilor adulți la Milano Linate cu un document electronic (pașaport sau carte de identitate). Procedura de înregistrare la serviciu este simplă și rapidă, fiind realizată la chioșcurile dedicate din zona de check-in, scrie Il Giorno. 

Utilizatorii trebuie să urmeze câțiva pași, inclusiv citirea Politicii de confidențialitate și acordarea consimțământului pentru prelucrarea datelor personale, înregistrarea cărții de îmbarcare și a documentului electronic, precum și scanarea feței utilizând camera chioșcului.

------------------------------------------------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din ITALIA, puteți intra pe grupurile de WhatsApp al cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri: 

-> https://chat.whatsapp.com/DIfmKOQTNNO5InDDSWwifG

-> https://chat.whatsapp.com/JCB7XM4tEl08V1iMcc9g8N

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel