Un adolescent român din Italia atacă politicienii pe TikTok: „Oameni buni, treziți-vă! Dați jos escrocii, dați jos hoții!”

Alexandra Curtache |
Data publicării:
Un adolescent român din Italia atacă politicienii pe TikTok: „Oameni buni, treziți-vă! Dați jos escrocii, dați jos hoții!” / Foto: TikTok
Un adolescent român din Italia atacă politicienii pe TikTok: „Oameni buni, treziți-vă! Dați jos escrocii, dați jos hoții!” / Foto: TikTok

Un adolescent de 15 ani de origine română, dar născut și crescut în Italia, a captivat atenția pe TikTok cu un discurs patriotic plin de emoție, în care a îndemnat conaționalii să se ridice împotriva politicienilor actuali din România.

Într-un videoclip incitant postat pe platforma TikTok, tânărul a exprimat cu fermitate nemulțumirea sa față de clasa politică actuală din România, pe care o consideră responsabilă de disconfortul și dificultățile întâmpinate de românii emigrați în căutarea unei vieți mai bune. 

 

„Oameni buni, treziți-vă!”

 

Mesajul său a fost un apel la trezire pentru toți românii, în special pentru cei din diaspora, pe care i-a încurajat să se implice activ în procesul politic și să lupte împotriva corupției și incompetenței.

„Să dea Dumnezeu ca toți politicienii, toată lumea din funcția politică, toți, inclusiv toți, dar nu vreau să dau nume, pentru că i-au înstrăinat pe părinții mei și pe toată lumea care a plecat din țară și e foarte foarte urât, pentru că eu, copil etnic român, născut într-o țară străină și văzând tot ce se întâmplă la noi în țară, îmi vine să plâng, oameni buni.

Dar Dumnezeu o să facă dreptate cu noi, pentru că noi o să fim puterea țării, noi care stăm în străinătate, noi care trimitem bani în România, noi care venim în România și stăm vara și iarna în România. Noi, noi, pentru că pe noi ne-a înstrăinat. Oameni buni, treziți-vă! Dați jos escrocii, dați jos hoții, pentru că m-am săturat, oameni buni! Nu mai pot! ”, spune băiatul. 

 

„M-am săturat să stau între străini, să fiu considerat un nimeni”

 

Deși a crescut în Italia, tânărul și-a păstrat adânc înrădăcinată identitatea sa românească și afecțiunea pentru țara sa de origine. El a vorbit despre dorința sa arzătoare de a reveni în România și de a se implica într-o schimbare pozitivă pentru societatea românească.

Tânărul a atras atenția și asupra provocărilor cu care se confruntă românii din diaspora, inclusiv discriminarea și bullying-ul în școli.

„Eu, dacă mâine aș putea să mă întorc în țară, eu mâine aș pleca. Vă spun pe față, pentru că m-am săturat să stau între străini, să fiu considerat un nimeni. Vă spun, e foarte greu în străinătate și nu trebuie să credeți că în străinătate e roz și flori și câini cu colaci în coadă. Pentru că nu este absolut deloc așa. 

De 15 ani trăiesc aici, m-am născut aici și nu e cum credeți voi. Nu ați venit să vedeți ce se întâmplă în școli, ce se întâmplă oriunde în țara asta numită Italia și în mai multe țări din Europa asta, nu știți. De ce vorbiți, dacă nu știți?

În școli se fac discriminări, bullying și eu m-am săturat. Eu mâine aș veni în România și aș face dreptate cu poporul meu, pentru că poporul meu e poporul român, nu poporul italian, nu poporul francez și nu e poporul nemțesc. Eu sunt român până la moarte și o să vă demonstrez, dacă nu mă credeți.”, încheie adolescentul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel