"Ultimul mesaj" al unui pasager îngrozit, aflat în avionul SQ321 al Singapore Airlines, care s-a prăbușit 2.000 de metri

Alexandra Curtache |
Data publicării:
"Ultimul mesaj" al unui pasager îngrozit, aflat în avionul SQ321 al Singapore Airlines, care s-a prăbușit 2.000 de metri / Sursa foto: freepik.com
"Ultimul mesaj" al unui pasager îngrozit, aflat în avionul SQ321 al Singapore Airlines, care s-a prăbușit 2.000 de metri / Sursa foto: freepik.com

Un pasager îngrozit la bordul zborului SQ321 al Singapore Airlines a trimis un mesaj disperat mamei sale, crezând că va fi ultima dată când va putea comunica cu ea. Zborul, care a decolat de pe Aeroportul Heathrow din Londra spre Singapore, a întâmpinat turbulențe severe pe fondul vremii furtunoase de marți, provocând o cădere abruptă de 2.000 de metri.

Josh Barker, unul dintre pasageri, i-a trimis mamei sale, Allison, un SMS cutremurător: "Nu vreau să vă sperii, dar sunt într-un zbor nebun. Avionul va ateriza de urgență... Vă iubesc pe toți". Mesajul a venit în momentul în care avionul Boeing a fost lovit de turbulențe puternice, zdruncinând aeronava și pe cei aflați la bord.

Zborul SQ321, care transporta 211 pasageri și 18 membri ai echipajului, a fost deviat către Aeroportul Internațional Suvarnabhumi din Bangkok, unde a aterizat de urgență la ora locală 16:00. La sol, un convoi de 13 ambulanțe a preluat rapid pasagerii răniți, transportându-i la spitalele din apropiere. Josh Barker, deși traumatizat, a scăpat cu răni ușoare și a reușit să o liniștească pe mama sa după ore întregi de neliniște și așteptare.

 

Un britanic a suferit un atac de cord fatal în timpul incidentului

 

Din păcate, nu toți pasagerii au avut același noroc. Geoffrey Ralph Kitchen, în vârstă de 73 de ani, a suferit un atac de cord fatal în timpul incidentului. Fiica lui, care călătorea împreună cu el, a descris momentul ca fiind unul dintre cele mai groaznice din viața sa.

Avionul, care plecase luni seara din Londra, a întâmpinat turbulențele la aproximativ 11 ore de zbor, în timp ce pasagerii luau micul dejun. Serviciul de urmărire a zborurilor Flightradar24 a indicat că turbulențele au avut loc în jurul orei 8:49 BST, deasupra Myanmarului. Datele trimise de la aeronavă au arătat o schimbare bruscă a vitezei verticale, compatibilă cu un eveniment de turbulență extremă, pe fondul unor furtuni severe în zonă.

Andrew, un pasager din Londra, a relatat pentru BBC Radio 5 Live: "Semnul centurii de siguranță s-a aprins și am urmat instrucțiunile. Apoi, avionul a căzut brusc. Am văzut obiecte și lucruri zburând prin aer. Eram acoperit de cafea. A fost o turbulență incredibil de puternică". El a descris sunetele terifiante și zgomotul surd din timpul căderii, adăugând că a fost una dintre cele mai intense experiențe trăite vreodată.

Teandra Tukhunen, o altă pasageră, a spus că dormea când a fost trezită de căderea bruscă: "Am fost aruncată pe acoperiș și apoi pe podea. M-am trezit pe tavanul avionului înainte de a reuși să-mi pun centura de siguranță".

Singapore Airlines a confirmat naționalitatea pasagerilor, precizând că printre aceștia se numără persoane din 17 țări, inclusiv 47 de britanici. Compania aeriană a declarat că oferă tot sprijinul necesar pasagerilor afectați și familiilor acestora în urma acestui incident dramatic.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel