ULTIMĂ ORĂ. Dăncilă: Avem bani pentru MĂRIRI de pensii şi salarii

Andreea Cosma |
Data publicării:

Premierul Viorica Dăncilă se laudă iar cu investiţii în sănătate şi cu creşteri de pensii şi salarii. Dăncilă a anunţat că va merge din nou la Bruxelles, unde va prezida Summitul social tripartit.

Viorica Dăncilă a început şedinţa de guvern enumerând domeniile în care a investit bani. Premierul PSDd se laudă că a alocat sume mari în infrastructură, sănătate şi educaţie.

"Intrăm în linie dreaptă cu proiectele pe care ni le-am propus. După cum ştiţi, am alocat peste 15 miliarde de lei în plus pentru investiţii faţă de anul trecut, din care şase miliarde lei pentru infrastructura de transport. 

Bugetul pe anul 2019 prevede cea mai mare alocare de fonduri pentru sănătate din întreaga istorie a României. Anul trecut am crescut substanţial salariile în sănătate. Anul acesta ne concentrăm atenţia asupra investiţiilor, astfel încât să le oferim românilor acces la servicii de sănătate performante.

De asemenea, Educaţia primeşte 9,9 miliarde lei în plus faţă deanul 2018. Investind în copii, investim de fapt în viitorul României", a declarat Viorica Dăncilă la şedinţa de guvern.

 

V. Dăncilă: "Avem bani să mărim pensii şi salarii"

 

Mai mult, premierul susţine că există bani destui şi pentru majorări de pensii şi salarii, aşa cum au fost şi anul trercut.

"Avem bani şi pentru mărirea pensiilor şi salariilor, aşa cum am dovedit că am avut şi anul trecut. Prin modificările pe care Guvernul le-a făcut Legii Plafoanelor bugetare, am asigurat si creşterea alocaţiilor pentru copii de la 84 lei la 150 lei. Iar în cazul copiilor cu dizabilităţi, de la 200 lei, la 300 lei".

 

Viorica Dăncilă pleacă două zile la Bruxelles

 

"În această după-amiază voi începe o vizită de două zile la Bruxelles, axată pe problematici sociale. Împreună cu preşedintele Consiliului European Donald Tusk şi cu preşedintele Comisiei Europene, Jean Claude Juncker, voi prezida miercuri Summitul social tripartit. Este un eveniment deosebit de important, la care vor participa reprezentanţi ai sindicatelor şi patronatelor, precum şi oficiali din Finlanda şi Croaţia, următoarele două state care vor deţine preşedinţia rotativă a Consiliului Uniunii Europene după România", a mai spus Viorica Dăncilă.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel