UE vrea micşorarea COMISIOANELOR pentru transferul banilor

Narcis Popa |
Data actualizării: | Data publicării:

Băncile din Uniunea Europeană vor trebui să micşoreze comisioanele pentru plăţile transfrontaliere în euro, conform unor propuneri prezentate de Comisia Europeană, transmite Reuters.

Conform normelor actuale, rezidenţii şi întreprinderile din zona euro beneficiază de aceleaşi condiţii pentru tranzacţiile efectuate în propria lor ţară şi pentru cele efectuate într-un alt stat membru din zona euro. Propunerea Comisiei urmăreşte aplicarea acestor condiţii şi în cazul persoanelor şi al întreprinderilor din ţări care nu se află în zona euro.

De asemenea, Comisia Europeană a propus, miercuri, sporirea transparenţei şi a concurenţei pentru serviciile de conversie monetară atunci când consumatorii plătesc bunuri sau servicii într-o altă monedă decât cea din propria ţară.

Comisioanele sunt deja mici în țările cu moneda euro 

"Cetăţenii şi întreprinderile din ţările care nu fac parte din zona euro vor beneficia de aceleaşi condiţii ca şi rezidenţii din zona euro atunci când fac plăţi transfrontaliere în euro. Toţi cetăţenii europeni vor putea face transferuri transfrontaliere în euro plătind aceleaşi comisioane ca pentru tranzacţiile interne. Propunerea prezentată astăzi prevede, de asemenea, o transparenţă totală în ceea ce priveşte conversia valutară atunci când consumatorii plătesc cu cardul într-o ţară care nu are aceeaşi monedă ca a lor", a declarat vicepreşedintele CE responsabil cu stabilitatea financiară, serviciile financiare şi uniunea pieţelor de capital, Valdis Dombrovskis.

Consumatorii şi întreprinderile din zona euro beneficiază deja de comisioane foarte mici pentru plăţile transfrontaliere în euro, graţie intrării în vigoare, în 2001, a Regulamentului privind plăţile transfrontaliere. Propunerea de astăzi urmăreşte aplicarea acestor condiţii şi în cazul persoanelor şi al întreprinderilor din ţări care nu se află în zona euro pentru deplasări sau plăţi efectuate în străinatate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel