UE va aloca 450 de milioane de euro Ucrainei pentru arme

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

UE va aloca 450 de milioane de euro Ucrainei pentru arme. Ministrul ucrainean de externe, Dmytro Kuleba, a declarat acest lucru în timpul unui teledon.

Kuleba consideră că decizia de aderare a Ucrainei la UE trebuie luată rapid, iar Ucraina este pregătită să parcurgă rapid toate procedurile.

UE demonstrează că poate lua decizii vitale, atunci când are voința și dorința politică.

UE va aloca Ucrainei 450 de milioane de euro pentru achiziționarea de arme și echipamente militare. Ministrul ucrainean de externe, Dmytro Kuleba, a declarat acest lucru în timpul unui teledon.

Volodymyr Zelenskyy a discutat cu președintele Consiliului European, Charles Michel, despre situația actuală din Ucraina. Zelenskyy spune că Ucraina așteaptă semnale pozitive privind aderarea la UE.

"În comunicare permanentă cu prietenul nostru de încredere, președintele Consiliului European, Charles Michel. A discutat despre situația actuală de pe câmpul de luptă și despre eforturile diplomatice. Așteptăm semnale pozitive în ceea ce privește aderarea Ucrainei la UE", a declarat Volodimir Zlenskiy într-un post pe Twitter.

UE va aloca 450 de milioane de euro Ucrainei pentru arme

 

La rândul său, Dmytro Kuleba a remarcat că UE a demonstrat că poate lua decizii vitale, atunci când are voința și dorința politică de a face acest lucru.

Potrivit lui Kuleba, UE îi spusese anterior că nu se poate discuta despre arme pentru Ucraina și că tot ceea ce poate face este să ajute țara cu truse de prim ajutor.

"Am reușit acum să obținem 450 de milioane de euro care vor fi folosite pentru a cumpăra arme și echipamente militare pentru Ucraina prin intermediul UE", a subliniat Kuleba.

În același timp, el a subliniat că "acum trebuie să luăm o decizie și în privința aderării Ucrainei la UE. Suntem pregătiți să parcurgem toate procedurile extrem de rapid.

La 1 martie, Parlamentul European a sprijinit o rezoluție care acordă Ucrainei statutul de țară candidată la aderarea la Uniunea Europeană. Această rezoluție este acum transmisă instituțiilor UE autorizate să ia decizii relevante și tuturor statelor membre ale comunității. Documentul condamnă, de asemenea, agresiunea rusă împotriva Ucrainei. Rezoluția are un caracter de recomandare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel