UE reia negocierile privind aderarea la Convenția Europeană a Drepturilor Omului

StiriDiaspora Team |
Data publicării:

Secretarul general al Consiliului Europei, Marija Pejčinović Burić, și vicepreședintele Comisiei pentru valori și transparență al Comisiei Europene, Věra Jourová, au emis o declarație privind reluarea negocierilor privind aderarea Uniunii Europene la Convenția europeană privind Drepturile omului marți, 29 septembrie. 

„Aderarea Uniunii Europene la Convenția Europeană a Drepturilor Omului va fi o etapă importantă în protejarea drepturilor omului și a libertăților fundamentale în întreaga Europă. De 70 de ani, Convenția a fost un instrument unic și neprețuit care protejează milioane de europeni și susține valorile noastre comune ale drepturilor omului, democrației și statului de drept. Aderarea UE la Convenție, care este o cerință legală în temeiul Tratatului de la Lisabona, va consolida și mai mult protecția drepturilor omului în Europa.

Aderarea va contribui la garantarea coerenței și omogenității între legislația UE și sistemul Convenției. De asemenea, va asigura că UE este supusă aceleiași supravegheri internaționale privind drepturile omului ca și cele 27 de state membre ale sale și alte 20 de țări ale Consiliului Europei care nu sunt membre ale UE. Înseamnă că cetățenii vor putea contesta acțiunile UE în fața Curții Europene a Drepturilor Omului. De asemenea, UE se va putea alătura statelor sale membre în cadrul procedurilor la Curtea Europeană a Drepturilor Omului cu privire la presupuse încălcări rezultate din legislația UE. Convenția Europeană a Drepturilor Omului reprezintă tot ceea ce susțin Consiliul Europei și Uniunea Europeană. În aceste vremuri dificile, reluarea acestor negocieri cruciale trimite un semnal puternic cu privire la angajamentul celor două organizații și ale statelor noastre membre, față de valorile fundamentale pe care le prețuim. Sperăm foarte mult că negocierile vor putea fi finalizate rapid și cu succes în beneficiul Europei în ansamblu”, potrivit unui comunicat. t

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel