UE aprobă un acord de predare a informațiilor clasificate Ucrainei - Bloomberg

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

UE aprobă un acord de predare a informațiilor clasificate Ucrainei, potrivit Bloomberg. Este vorba despre datele provenite de la sateliți. UE va împărtăși imagini din satelit cu Ucraina.

Uniunea Europeană a aprobat un acord cu Ucraina care îi va permite să împărtășească informații clasificate, cum ar fi imagini din satelit, cu oficialii din Kiev, potrivit unor persoane familiarizate cu această chestiune, citate de agenția europeană Bloomberg.

Acordul va dura inițial un an și poate fi reînnoit, au precizat persoanele respective. Ambasadorii UE au fost informați cu privire la acord în cadrul unei reuniuni care a avut loc marți.

În plus,Germania va trimite aproape toate cele 2.700 de sisteme de rachete antiaeriene Strela din epoca sovietică aprobate la începutul lunii martie în Ucraina, relatează ziarul Bild, citând surse apropiate guvernului.

După cum a raportat UNIAN, șeful diplomației UE, Josep Borrell, a declarat, la 28 februarie, că Uniunea Europeană își va mobiliza resursele pentru a ajuta Ucraina să primească și să analizeze datele geospațiale.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel