UDMR respinge numirea lui Meleșcanu la Senat: "Am spus răspicat"

Liviu Ludovic |
Data publicării:

UDMR respinge numirea lui Teodor Meleșcanu ca președinte al Senatului. "Am spus răspicat că nu vom susține actualul Guvern și că susținem o moțiune de cenzură (...), rezultă că nici pe candidatul propus de PSD, Teodor Meleșcanu, nu îl vom susține", declară Cseke Attila. 

Liderul Grupului UDMR din Senat, Cseke Attila, a declarat, marți, că UDMR nu îl susține pe Meleșcanu în funcția de președinte al Senatului.

"Am spus răspicat că nu vom susține actualul Guvern și că susținem o moțiune de cenzură dacă se înaintează, suntem pregătiți să o semnăm. Pe de-o parte nu susținem acest Guvern nici în Parlament și credem că soluția pentru criza guvernametală este ca acest Guvern să fie demis sau să plece de la Palatul Victoria și să fie o altă soluție politică care să guverneze. Rezultă, așadar, că nici pe candidatul propus de PSD, Teodor Meleșcanu, nu îl vom susține pentru funcția de președinte al Senatului. Aceasta este poziția UDMR, nu susținem Guvernul, deci nici pe Meleșcanu din partea PSD", a spus Cseke, citat de Mediafax.

Potrivit acestuia, abia luni s-a vacantat postul de președinte al Senatuui, iar UDMR așteaptă să vadă care sunt propunerile pentru această funcție.

"Formalizarea susținerii se va face după ce vom vedea candidații propuși de partidele de opoziție", a mai spus senatorul UDMR.

Grupul senatorilor PSD a decis, luni, să îl nominalizeze pe fostul ministru de Externe Teodor Meleșcanu la șefia Senatului. Premierul și liderul PSD Viorica Dăncilă a explicat că locul a aparținut ALDE, iar PSD vrea să fie corect și să respecte acest lucru.

Cu toate acestea, plenul Senatului nu a votat încă propunerile pentru șefia Senatului. Călin Popescu Tăriceanu a declarat că a discutat cu Teodor Meleșcanu, duminică seara, și nu i-a transmis nimic în legătură cu intenția PSD de a îl propune la șefia Senatului.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel