UDMR depune plângere la poliţie: "Limba maghiară deranjează din nou"

Andreea Cosma |
Data actualizării: | Data publicării:
sursa foto: Csoma Botond / Facebook
sursa foto: Csoma Botond / Facebook

O plăcuță bilingvă amplasată la intrarea într-un sat din județul Cluj a fost vandalizată, după ce denumirea în limba maghiară a localității a fost acoperită cu vopsea neagră. UDMR anunță că va depune plângere la poliție.

Președintele UDMR Cluj, deputatul Csoma Botond, a publicat, duminică seara, pe Facebook, o fotografie cu plăcuța bilingvă de la intrarea în satul Mera din județul Cluj. Denumirea în limba maghiară a localității este acoperită cu vopsea neagră.

„Azi, în drum spre Baciu la ședința organizației locale a UDMR, la Mera am observat că limba maghiară deranjează din nou. Mâine Szász Zsiga Attila, președintele organizației locale a UDMR din Mera, va depune plângere la poliție și va cere Primăriei să facă demersurile necesare în vederea curățirii indicatorului de localitate”, a scris liderul UDMR Cluj pe rețeaua de socializare.

Un incident similar a avut loc la sfârșitul lunii ianuarie, când mai multe indicatoare cu denumirea în limba maghiară a localităților Gheorgheni și Lacul Roșu, din județul Harghita, au fost acoperite cu vopsea, scrie Mediafax.

La fel s-a întâmplat și la începutul anului 2020, când mai multe indicatoare rutiere aflate la intrările în patru localități din județul Harghita, printre care și Miercurea Ciuc, au fost vopsite cu negru.

În acest caz, polițiștii l-au prins pe un bărbat din Bacău, care a recunoscut că a vopsit indicatoarele, fapte pentru care riscă o pedeapsă de până la 2 ani închisoare.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel