UDMR cere 'AUTONOMIE SPECIALĂ'! Ce presupune

StiriDiaspora Team / 4 dec 2018, 15:01 Salveaza PDF Comentarii

UDMR depus luni la Parlament un proiect legislativ pentru înființarea unei autonomii speciale și ce procedură de urgență pentru adoptarea acestuia. Liderii UDMR susțin ”transpunerea în legislaţie a prevederilor privind popoarele conlocuitoare din Rezoluţia de la Alba Iulia din 1 decembrie 1918”.

UDMR propune înfiinţarea, prin lege, a unor regiuni de dezvoltare separate cu ”un statut de autonomie specială pentru judeţele care aparţin unor regiuni istorice sau în care o minoritate naţională istorică are o proporţie semnificativă”, transmite B1.

Parlamentarii UDMR aduc în discuție subpunctul 1 al punctului III din Rezoluţia Adunării Naţionale de la Alba Iulia din 1 decembrie 1918, care prevede: ”Deplină libertate naţională pentru toate popoarele conlocuitoare. Fiecare popor se va instrui, administra şi judeca în limba sa proprie prin indivizi din sânul său şi fiecare popor va primi drept de reprezentare în corpurile legiuitoare şi la guvernarea ţării în proporţie cu numărul indivizilor ce-l alcătuiesc”.

Proiectul mai prevede ca minorităţile naţionale să fie reprezentate proporţional în instituţiile administrative la nivel local, judeţean, naţional şi european, precum şi reprezentare proporţională a minorităţilor naţionale în instanţe şi tribunale.

 


Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy